Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aşiret düğününde 400 bin lira toplandı

        Bölgenin tanınmış aşiretlerinden Buruki aşiretinin kanaat önderlerinden Paşa Kurşunluoğlu'nun oğlu Uğur Kurşunluoğlu ile Oflas ailesinin kızı Tuna Oflas üç gün üç gece süren görkemli düğünle yaşamlarını birleştirdi.

        Kurşunluoğlu'nun Gürpınar'daki evinin önünde yapılan kır düğününe yüzlerce misafir katıldı. Konvoy halinde gelin adayının kent merkezindeki evine giden Kurşunluoğlu ailesi, gelini damadın Gürpınar'daki evine getirmesinin ardından hep birlikte halay çekti. Ardından onlarca kazanda yapılan yemekler davetlilere ikram edildi. Düğünde, çifte düğün hediyesi olarak takılacak paralar konuklara dağıtılan zarflar yardımıyla sandıkta toplandı.

        Paşa Kurşunluoğlu, yaptığı açıklamada, evladının mürüvvetini gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

        15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine inat görkemli bir düğün töreni gerçekleştirdiklerini belirten Kurşunluoğlu, "Ülkemizde yaşanan darbe girişimini kesinlikle onaylamıyoruz. Biz de bu darbe girişimine inat 3 gün, 3 gece evimizin önünde düğün ve şenlik yaptık. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

        DÜĞÜN İÇİN 40 KOYUN, 500 KİLOGRAM PİRİNÇ

        Düğüne yoğun katılımın olduğunu kaydeden Kurşunluoğlu'nun yeğeni Mehmet Avcı da 3 gün 3 gece süren düğüne, birçok kanaat önderi ve yerel sanatçının da katıldığını ifade etti.

        Avcı, "Konukları en iyi şekilde ağırlamak için 40 koyun kesildi. Pilav yapımı için 500 kilogram pirinç kullanıldı. 60 kişilik bir ekip sadece yemek dağıtımında görev aldı." diye konuştu.

        Her iki çiftin ailesinin de kentin önemli ve değerli ailelerinden olduğunu söyleyen davetlilerden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise düğünün darbe girişimi ve olağanüstü hal olmasına rağmen çok güzel geçtiğini söyledi.

        Özgökçe, şöyle konuştu:

        "Demek ki olağanüstü haller eskisi gibi değil. Eskiden olağanüstü hallerde devletin özellikle millet üzerinde baskısı vardı. Şimdi ise millet normal hayatına devam ediyor. Hamdolsun çok güzel ve mükemmel bir düğün gerçekleştirdiler. İnanıyoruz ki bu güzel düğün ve etkinlikler, memleketimiz huzurlu yaşantısına dönmesine katkı sağlayacaktır."

        Düğüne, Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, eski Gürpınar Belediyesi Başkanı Fuat Yaşar Atan, Gürpınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Mehmet Atan ve birçok davetli de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ