Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hrant Dink cinayetiyle ilgili bir albay ve iki istihbaratçı gözaltında

        Serdar KULAKSIZ/İSTANBUL

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım gözaltına alındı.

        3 GÖZALTI KARARI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar savcısı Gökalp Kökçü tarafından Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Savcılığın talimatıyla, dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım dün gözaltına alındı.

        2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla 27 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 kişiden Abdullah Dinç hakimlik tarafından tutuklanırken Yavuz Bozca adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine Yavuz Bozca hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve tutuklanmıştı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Yorulmaz, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ergün Yorulmaz, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "Hrant Dink cinayeti" ve "FETÖ /PDY terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanararak cezaevine gönderildi.

        28 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

        Soruşturma ile ilgili olarak 25 şüphelinin ise İstanbul Terör Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Ali Öz'ün de arasında bulunduğu 3 kişi ile birlikte emniyetteki gözaltı sayısı 28 oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ