Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 20.09.2016

        Türkiye, yeni yağışlı bir havanın etkisi altına giriyor. İstanbul'da beklenen yağış saat 15.00 sıralarında başladı. Yağış yer yer etkisini sürdürüyor.

        İstanbul'da aniden bastıran yağmur özellikle Avrupa Yakası'nda etkili oldu. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura yakalanan vatandaşlar zon anlar yaşadı.

        ŞİŞLİ'DE 9 DAİRE SULAR ALTINDA KALDI

        İstanbul'daakşam saatlerinde başlayan etkili olan yağmur yağışı nedeniyle Şişli'de bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Yağışlar nedeniyle daha önce de evleri birkaç kez sular altında kalan vatandaşlar belediyeyi tedbir almamakla suçladı.

        İstanbul'da aralıklı olarak tüm gün süren yağmur yağışı akşam saatlerinde etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağmur yağışı nedeniyle Fulya Mahallesi Hüseyin Cahit Yalçın Sokak ve Narçiçeği Sokak üzerinde bulunan binaların giriş ve bodrum katlarındaki 9 daire sular altında kaldı.

        Daire sahiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, suları tahliye etti. İtfaiyenin çalışması sırasında bir kez daha etkisini gösteren yağış nedeniyle daireler tekrar su içinde kaldı. İtfaiye ekipleri, apartman sakinlerinin de yardımıyla su tahliyesine devam etti.

        İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNDE YOĞUNLAŞAN YAĞIŞ

        İstanbul'da akşam saatlerinde itibaren sağanak yağış etkili olmaya başladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde birçok ilde sağanak yağış beklentisine karşı yaptığı uyarının ardından İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren yağmur lokal olarak etkili olmaya başladı. Bahçelievler'de aniden bastıran yağış nedeniyle, bazı vatandaşlar saçak altlarına saklanırken, bazı vatandaşlarda ceketlerini kendilerine siper etti. Yol kenarların küçük çaplı göle dönerken, araçlarda cadde üzerinde yavaş ilerledi.

        Sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul'dan bir görüntü...
        Sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul'dan bir görüntü...

        METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çarşamba günü Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

        "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari) yağış öncesi ve yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatış uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." (DHA)

        Yağışların özellikle Marmara bölgesinin kuzey kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları, Ege ve Akdeniz'de kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Antalya'nın doğu ilçelerinde yağışların şiddetli olması tahmin ediliyor. Yağışla beraber yurdun batı kesimlerinde sıcaklıklar 4 ila 10 derece azalması bekleniyor. Yarın yağışlı hava yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        ANTALYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ

        Antalya'da etkili olan sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle Kumluca ilçesinde seralar zarar gördü, Manavgat ilçesinde ağaçlar devrildi.Kent merkezi ile bazı ilçelerde öğleden sonra etkili olan sağanak ve rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

        Kumluca ilçesinin Beykonak, Karacaören, Ortaköy ve Sarıcasu mahallelerindeki bazı seralarda zarar oluştu. Seraları hasar gören vatandaşlar, olumsuz havanın geçmesiyle birlikte zararı kendi imkanlarıyla gidermeye başladı.Manavgat'ta ise sağanak nedeniyle bazı caddelerde biriken yağmur suları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Rüzgarın devirdiği ağaçlar, bazı araçlarda hasara yol açtı.Rüzgar ve yağış nedeniyle Sorgun Mahallesi'nde otellerinde bulunduğu ormanlık alanda ağaçlar devrildi, kopan ağaç dalları yollara düştü. Bir otelin lunaparkı da devrilen ağaçlardan zarar gördü.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yollarda temizlik ve ağaçların kaldırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

        METEOROLOJİ SAAT VERDİ: O İLLER İÇİN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

        Yağışların; bugün (Salı) İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm); Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Yağışların06.00 ile 23.59 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

        BATI KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada,"Bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de etkisini arttıracak yağışların; Düzce ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Bartın ve Zonguldak ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Saat 13.00'de başlayacak yağışların yarın saat 06.00'ya kadar etkili olması bekleniyor.

        Yağışlı sistemin; Perşembe günü (22.09.2016) kuzey, iç ve batı bölgelerde; Cuma günü (23.09.2016) ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görüldükten sonra Cumartesi günü (24.09.2016) etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

        METEOROLOJİ'DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI

        Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adana, Osmaniye, Hatay'ın batı ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların saat 17.00 ile yarın 09.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

        ORTA VE DOĞU KARADENİZ'DE YARINA DİKKAT!

        Yarın (Çarşamba) sabah ilk saatlerden Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışlar 04.00 ile 18.00 arasında etkisini gösterecek.

        SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞECEK

        Hava sıcaklığının yağışla birlikte salı günü iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

        BOLU'DA YAĞMUR VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

        Bolu'da öğle saatlerinde bir anda bastıran yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, çok sayıda ağaç yıkıldı, yollar gölete döndü.

        Bolu'da aniden bastıran yağmur ve fırtına vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Fırtına nedeniyle kent merkezinde köylerde çok sayıda ağaç devrilirken, yağmurdan kaçan vatandaşlar ev ve işyerlerine sığındılar. 30 dakika devam eden yağmur sonrasında yollarda su birikintileri oluştu.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

        İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

        Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 32

        Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğleden sonra kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor) 28

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 32

        Trabzon: Az bulutlu ve açık 33

        Erzurum: Az bulutlu ve açık 25

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33

        HABERTURK.COM/İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ