Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kimlik fotokopisi almaya gerek görmedim"

        İSTANBUL (AJANS HABERTÜRK)

        "Hakkında resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından dava açılan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç savcılık ifadesinde, 1997 yılından beri İstanbul 10. Noteri olarak görev yaptığını belirtti. Mehmet Gürhan'ı tanımadığını söyleyen Büyükkılıç, Zekeriya Karaman'ı tanıdığını ifade ederek, "Kendisinin daha önce birkaç işi olmuştu. Usul ve yasalar çerçevesinde talep ettiği işlemler yapılmıştı" dedi.

        EYÜP'TE BİR ADRESE DAVET EDİLDİK

        Büyükkılıç, İsmail Karahan'ı da tanıdığını ancak kendisiyle herhangi bir yakınlığı olmadığını söyledi. 21 Mayıs 2007 tarihinde noterliğindeki bir çalışanının Zekeriya Karaman'ın şirketinde muhasebe bölümünden birinin Karaman ile ilgili bir işlem yapmak üzere Eyüp, Nişanca Mahallesi'ndeki bir adresine noterlik olarak davet edildiklerini söylediğini ve bunun üzerine davet edilen adrese gittiğini ifade etti.

        "MEHMET GÜRHAN ZEKERİYA KARAMAN'A VEKALET VERECEK" DEDİLER

        Haliç Deniz Taşımacılığı ve Turizm Limited Şirketi'nin faaliyet gösterdiği adrese gittiğinde ismini hatırlamadığı bir kişinin yanında bulunan bir başka kişiyi göstererek "Mehmet Gürhan, Zekeriya Karaman'a vekâletname verecek" dediğini belirten Büyükkılıç, bunun üzerine Mehmet Gürhan olduğunu söyleyen kişiden nüfus cüzdanını istediğini söyledi. Büyükkılıç, kendisinden istenilen işlemin bir onaylama yani basit bir işlem olduğu için kimliğin fotokopisini almaya gerek görmediğini, kimlik bilgilerini inceleyerek bir kâğıda yazdığını anlattı.

        BEYANLA YETİNDİM, YANIMDA İMZA ATMASINA GEREK GÖRMEDİM

        Söz konusu vekâletnamenin kendisine verildiğinde "Mehmet Gürhan 16 Mayıs 2007 tarihine kadar" yazılıp imzalandığını söyleyen Büyükkılıç, Mehmet Gürhan olduğunu söyleyen kişinin imzanın kendisine ait olduğunu belirtmesi üzerine belgeyi alarak işyerine döndüğünü anlattı. Noterlik Yasası'na göre beyanla yetinmesi gerektiğini ve bu nedenle kendi yanında imzalamasını istemediğini belirten Büyükkılıç, "Yasada, dışarıda hazırlanan ve bizim tarafımızdan onaylanan işlemlerle ilgili olarak işlemin tarafları attıkları imzaların kendilerine ait olduğunu kabul ettiklerinde beyanın doğru kabul edileceğine amir bulunmaktadır. Bu işlemleri yaptığım sırada ne Zekeriya Karaman, ne de İsmail Karahan'ı görmedim" diye konuştu.

        BENİ YANILTANLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDUM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ