Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (30 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 30Ocak Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SİVAS'TA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 16 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında eski polis müdürü ve amirlerin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında darbe girişimi sonrası kanun hükmündeki kararname Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine yönelik operasyon düzenlendi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan eski emniyet personellerinden H.Y., A. B., N. K., M. D., Ö.D., H.Z., H. A. ve K.R.K. bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Haklarında yakalama kararı bulunan 5 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.(DHA)

        YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANAN ESKİ TRT SPİKERİ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan eski TRT spikeri Hamza Günerigök çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birlikleri, Meriç ilçesi yakınlarındaki askeri bölgedeki kontrollerde, hakkında FETÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla gözaltı kararı bulunan Günerigök'ü yasa dışı yollardan Yunanistan'a çıkma hazırlığı yaparken yakaladı.

        Zanlının üst aramasında bulunan 5 bin 200 dolara el konuldu. Jandarmadaki ifadesinin ardından Uzunköprü Adliyesine sevk edilen Günerigök, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Günerigök, jandarma aracına bindirildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere dönerek, "Kimse üzülmesin ruhumuz özgür" ifadesini kullandı.(AA)

        ESKİŞEHİR'DE ARANAN ŞÜPHELİ JANDARMA UYGULAMASINDA YAKALANDI

        Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulama sırasında, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan aranan bir kişi yakalandı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Odunpazarı ilçesindeki uygulamalar esnasında; adli makamlarca hakkında terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan yakalama kararı düzenlenmiş bulunan L.B. yakalandı. Şüphelinin adli makamlara sevk edildiği açıklandı. (İHA)

        MERSİN'DE 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock'u kullandıkları tespit edilen 4 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak Mersin'de örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları iddiasıyla 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock'u kullandıkları tespit edilen 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Başsavcılığın talimatıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6'sı kadın 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

        Bugün emniyette ifadeleri tamamlanan 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Adliyede şüphelilerden biri, çekim yapan basın mensuplarına bastonla vurmaya çalışırken, şahsı polis tuttu. (İHA)

        FETÖ'NÜN HAVA KUVVETLERİ YAPILANMASI SORUŞTURMASINDA 5'İ SİVİL 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Hava Kuvvetleri Komutanlığına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 5'i sivil 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, hakkında gözaltı kararı bulunan 15 kişi için Ankara, Diyarbakır, Amasya ve Eskişehir'in de aralarında olduğu 8 ilde operasyon düzenledi.

        Operasyonda, ikisi yarbay rütbesinde, biri filo komutanı 10 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin, Genelkurmay Başkanlığında çalıştığı öğrenildi. Diğer illerde gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara'ya getirilecekleri bildirildi.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 sivilin ise örgütte "abi" konumunda bulundukları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından sorumlu oldukları belirtildi.

        Bu kişileri yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 34 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında meslekten ihraç edilen kamu çalışanı ile polislerin de bulunduğu 34 kişi Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü Paralele Devlet Yapılanması'na ( FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyonlar Kocaeli'de devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 2'si kadın 32'si erkek toplam 34 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında meslekten ihraç edilen kamu çalışanları ve polislerin bulunduğu öğrenildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nca FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, Kayseri Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken KHK ile meslekten ihraç edilen ve Kimse Yok mu Derneği'ne yardım ettikleri belirlenen kişilerle ilgili çalışma yapıldı. Bylock programını kullandığı tespit edilen şüpheliler S.B., Ş.K., T.K., Y.E., M.S. ve M.A.T'nin yakalanması için operasyon düzenlendi. Yakalanan 4 şüpheliden Ş.K., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kararıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler S.B., T.K. ve Y.E. ise emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye gönderildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (DHA)

        SAKARYA MERKEZLİ OPERAYONLARDA 12 ESKİ EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 eski emniyet mensubu adliyeye getirildi.

        Sakarya, Bolu, Kocaeli ve Adanada düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında komiserlerin de bulunduğu 15 eski polisten 12sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 12 zanlı adliyeye getirildi. Diğer 3 zanlının ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla 17 polis hakkında gözaltı kararı verilmişti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sakarya, Bolu, Kocaeli ve Adanada dün eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 15 eski emniyet mensubu yakalanmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA 11 ESKİ EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 eski emniyet mensubu, adliyeye gönderildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 25 Ocakta kent merkezi ve ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen emniyet amirleri M.A, İ.A, T.T, komiser H.G, komiser yardımcısı A.Y, başpolis memurları O.K, D.A. ile polis memurları M.E, Y.D, N.B. ve E.İnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 5 ASKER VE 1 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 asker ve 1 polis adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir'de görev yapan ve son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen Binbaşı Fatih Mehmet Y., Teğmen Mehmet D., Astsubay Dilek T., Teğmen İbrahim Ethem D., Uzman Çavuş Murat İ. ve polis memuru Halil İbrahim K. ByLock kullandığı iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

        Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığında İstihbarat şubesinde görevli Binbaşı Fatih Mehmet Y.'nin de ByLock kullandığı iddia edilirken, Binbaşı Fatih Mehmet Y. Malatya'da şehit düşen jandarma er Uğur İpek'in 24 Ekim 2016 tarihinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde düzenlenen programda şehidin öz geçmişini okumuştu. (İHA)

        KOCAELİ'DE 12 KAMU ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 12 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri operasyon düzenledi. Meslekten ihraç edilen kamu çalışanı 12 kişi Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından 12 kişi bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        AYDIN'DA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına bulunan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8'İ ASKER 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 13 ilde yapılan operasyonda 8'i asker 9 kişi gözaltına alındı.

        Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralele Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Nevşehir merkezli, Erzurum, Van, Afyonkarahisar, Niğde, Ardahan, Hakkari, Malatya, Manisa, İstanbul, Balıkesir, Trabzon ve Kütahya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 1 teğmen, 7 astsubay ve 1 dershane öğretmeni gözaltına alındı. 4 astsubay ise adreslerinde bulunamadı.

        Zanlılarla ilgili arama çalışmaları sürdürülüyor. (DHA)

        BURSA'DA 8 AKADEMİSYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        BURSA merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi'nden 8 öğretim görevlisi, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçen çarşamba günü Uludağ Üniversitesi'nde görevli 11 öğretim görevlisinden 8 şüpheli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa, Ankara, Isparta, Konya, İstanbul ve Manisa'daki adreslerine düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları ve terör örgütü liderinin verdiği talimata uyarak Bank Asya'a para yatırdıkları belirlendi.

        Emniyetteki sorgulamalarının ardından C.K., D.H., E.G., İ.Y., M.A., İ.H.K., M.A. ve Ş.K., terör örgütüne üye olmak, örgüte finansal destek sağlamak suçlamalarıyla bu sabah adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında, 27 kişi gözaltına alınırken, 19 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

        Antalya emniyet ekipleri tarafından "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında içerisinde Defterdar Vekili, ziraat mühendisi, öğrenci, öğretmen, muhasebeci, memur, serbest meslek mensubu olan ve bir kısmının 'bylock' kullandığı tespit edilen 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sürelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 27 şüpheliden İ.Y., F.A., H.Ç., M.L., O.T., R.E., S.A. ve V.E., Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan şüpheliler B.A., E.Ç., S.K., R.L., Ö.S., M.Ç., M.M.Ç., M.A., H.S., U.A., Ş.Y., Ö.F.O., K.B., G.S., F.D., F.K., E.B., E.A. ve A.Y. tutuklanarak ceza evine gönderildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ