Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Mardin - Diyarbakır karayolunda patlama

        Mardin-Diyarbakır karayolunda teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, 2 uzman çavuş şehit oldu.

        Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 08.35 sıralarında ilimiz Mazıdağı ilçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlığınca Mardin-Diyarbakır karayolunda icra edilen Mayın/EYP kontrolü esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen EYP'nin patlatılması sonucu 2 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

        ACI HABER AİLELERE ULAŞTI

        28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın Kayseri'de yaşayan ailesine acı haber verildi.

        Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan baba Necati ve anne Selma Sevim Yıldırım'a oğullarının şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı.

        Şehit Yıldırım'ın babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin evli ve 1 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

        Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım'ın naaşının yarın Kayseri'de toprağa verilmesi bekleniyor.

        "TERÖRLE MÜCADELEDE EN BÜYÜK ZORLUK"

        İçişleri Bakanı Soylu, saldırıya ilişkin açıklamasında "Bu sabah üzücü bir haber aldık. Mardin-Diyarbakır yolunu aylardan beri kontrol ediyoruz ve bu sabah, 'bir patlayıcı koymasınlar, sivil araçlara zarar gelmesin' diye evlatlarımız sürekli orada devriye geziyorlar, mayın taraması yapıyorlar. Bizim terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan bir tanesi bu karayollarında köprülerin altında bulunan menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken maalesef mayına basarak 2 evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ