Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat Erbaa'da yaşlı çifti yangından torunları kurtardı

        Tokat'ın Erbaa ilçesinde alt katlarında bulunan daireden dumanların yükseldiğini fark eden 15 yaşındaki Eylem ile kardeşi 13 yaşındaki Celal Maden, evin kapısını kırarak dede ve babaannesini kurtardı.

        Yangın, 75 yaşındaki Celal Maden'e ait iki katlı evde çıktı. Yangın çıkan evin üzeri katında anneleri Pınar Maden ile birlikte bulunan Eylem ile Celal Maden kardeşler, alt kattan dumanların yükseldiğini fark etti.

        TAHTA KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRDİLER

        Hemen aşağı kata inerek büyükbabaları Celal Maden ve büyükanneleri 68 yaşındaki Fatma Maden'i uyandırmak için kapıyı çaldı. Açılmayınca iki kardeş tahta kapıyı kırıp içeri girdi. Evde uyumakta olan dedelerini ve babaannelerini uyandıran kardeşler, dışarı çıkmalarını sağladı.

        BİRBİRLERİNE SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

        İhbar üzerine olay yerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Evde maddi hasar meydana geldi. Oturma odasında elektrikli battaniyeden çıktığı tahmin edilen yangın sonrası Eylem Maden evin önünde büyükbabası Celal Maden'e sarılarak gözyaşı döktü.

        Eylem Maden, yangını fark ettikten sonra kapıyı kırarak eve girdiklerini ifade ederek, "Elektrikli battaniye açık kalmış olabilir. Kapı da kilitliydi zorla açtık. Biz fark ettik yangını. Koşarak indik, kapıyı kırarak açtık ve dedemleri dışarı çıkarttık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ