Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ceylin'in ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde komşusunun evinde sandığın içinde bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölümüyle ilgili gözaltındaki 3 kişi tutuklandı. Kadın zanlı Ş.T.'nin Ceylin'i öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın aktardığı bilgilere göre, İzmir'in Ödemiş ilçesinde 10 Haziran'da kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in iki gün sonra ölü bulunduğu evin sahibi komşusu Ş.T. adlı kadın ile kocası S.T. ve kadının halası olan R.Ö. dün gece adliyeye sevk edildi. Pazartesi gününden bu yana İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu süren 3 zanlı, işlemleri tamamlandıktan sonra gece yarısı adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

        KAFASINI KUTUYLA EZMİŞ

        AA'nın haberine göre, emniyetteki sorgusu sırasında Ş.Tnin Ceylin Atiki öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Ş.T'nin ifadesinde, Ceylin Atiki yakınlarından fidye istemek için oğluyla oynaması bahanesiyle eve çağırdıklarını, daha sonra evine dönmek isteyen kıza izin vermediğini söylediği belirtildi.

        Ceylinin bağırması üzerine paniklediğini ifade eden Ş.T, küçük kızın ağzını havluyla kapattığını, bu sırada nefessiz kalan Ceylinin bayıldığını söylediği öğrenildi. Ceylinin çığlık atmasından çekinen Ş.T, baygınlık geçiren küçük kızın kafasını makyaj eşyalarının konulduğu kutuyla ezerek ölümüne sebep olduğunu, Ceylinin cansız bedenini evdeki sandığa koyduğunu itiraf ettiği kaydedildi.

        Ailenin paniğe kapılmaları nedeniyle Ceylinin cansız bedeninin bulunduğu sandığı dışarı çıkaramadıkları, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin evde yaptığı ilk aramada küçük kızın cesedine ulaşıldığı bildirildi.

        SAVCI DETAYLARI PAYLAŞTI

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, 10 yaşındaki Ceylin Atik'in öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 şüpheliden Ş.T'nin, ablasının evinden çaldığı SIM kartı eski telefonuna takarak maktulün dedesine fidye amaçlı mesaj çektiğini bildirdi.

        Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, kaybolduktan sonra dedesinin karşı komşusunun evinde cesedi bulunan Ceylin Atik'in öldürülmesine ilişkin soruşturmaya yönelik detayları paylaştı.

        Mustafa Atik'in, 10 Haziran'da polise başvurarak 10 yaşındaki torunu Ceylin Atik'in kayıp olduğunu bildirdiğini aktaran Tekin, dedenin telefonuna, "Kızınız elimizde, bizden haber bekleyin, polise haber verirseniz öldürürüz, takiptesiniz." şeklinde mesaj geldiğini beyan etmesi üzerine soruşturmanın genişletildiğini kaydetti.

        ŞÜPHELİ KADININ EŞİ ANLATTI

        Mesajın İ.G'nin kullandığı telefondan gönderildiği, hattın da bu kişinin annesi C.G. adına kayıtlı olduğunun belirlendiğini ifade eden Tekin, "Bu şahıslar kolluk biriminde alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmemişlerdir. İ.G. ise telefon hattını kendisinin kullandığını ancak bir süre önce kaybettiğini beyan etti. C.G'nin kardeşleri olan M.S ve N.S'nin evi ve eklentilerinde arama yapıldı. M.S, kolluk biriminde alınan ifadesinde suçlamayı kabul etmemiştir. Soruşturma kapsamında 5 şahıs şüpheli sıfatıyla, ayrıca 11 kişi de bilgisine başvurularak ifadeleri alındı." değerlendirmesinde bulundu.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tekin, S.T'nin polise, eşinin "Ceylin" isimli kızın kendi evlerinde düştüğünü, daha sonra çocuğu evdeki sandığa koyduğunu söylediğini beyan etmesi üzerine şüphelilere ait evde arama kararı alındığını kaydetti.

        ABLASININ SIM KARTINI ÇALMIŞ

        Ceylin Atik'in, şüpheli çifte ait evdeki çeyiz sandığında ölü bulunduğunu belirten Tekin, şu bilgileri verdi:

        "Ş.T. ve S.T. ve üvey anneleri R.Ö. gözaltına alınmışlardır. Şüpheli Ş.T, İlçe Emniyet Müdürlüğünde ve Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadelerinde Ceylin Atik'i dedesinden fidye almak için çocuğuyla oynaması bahanesiyle evine davet ederek kandırmak suretiyle kaçırdığını söyledi. Şüpheli Ş.T, Ceylin Atik'in yüzüne havluyla bastırarak bayılmasını sağladığını, daha sonra paniğe kapılarak çocuğu başına evde bulunan ahşap kasayla vurmak suretiyle öldürdüğünü, ablası C.G'nin evinden önceden çalmış olduğu SIM kartı eski telefonuna takarak C.A'nın dedesine mesaj çektiğini ikrar etti."

        Başsavcı Tekin, 3 şüphelinin, "iştirak halinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandıklarını bildirdi.

        Şüpheliler Ş.T ve S.T'ye ait konutta daha önce üç defa arama yapılmasına rağmen çocuğun bulunamadığı yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Tekin, "İlk müracaat anından itibaren olay detaylı bir şekilde araştırılmış, mesaj gönderen numara üzerine yoğunlaşılmış, şüpheli olabileceği değerlendirilen başka kişilere ait konutlar aranmıştır. Olay ile ilgili görgü ve bilgisi olabilecek tüm şahıslar araştırılmış ve bilgilerine başvurulmuştur. Olay tüm yönleri ile araştırılmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

        Tekin, Ş.T ve S.T'nin önceki tarihlerde ölen 2 çocuğuyla ilgili de ayrıca inceleme ve araştırma başlatıldığını, soruşturmaların çok yönlü devam ettiğini kaydetti.

        CEYLİN'İ 500 TL'LİK BORCU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

        DHA'nın haberine göre, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde parkta kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılarda ortayla çıktı. Katil zanlısı Ş.T.'nin, ev eşyası satan firmalara olan 500 TL'lik borcunu uzun süredir ödeyemediği için Ceylin'i kaçırma planı yaptığı belirlendi.

        Ceylin'i kaçıran Ş.T.'nin, dedesi Mustafa Atik'ten 500 TL para istemeyi planladığı, ancak Ceylin'in evine gitmek istemesi üzerine durdurmak için yüzüne havlu kapattığı saptandı. Bu sırada Ceylin'in baygın halde yere düşmesi üzerine makyaj kutusuyla vurup öldürdüğü tespit edildi.

        Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Ceylin'i öldüren Ş.T.'nin, saat 17.00 sıralarında ailesinin onu aramaya çıktığını gördükten sonra, dedesi ile babaannesine, şüphe çekmemek için yakınlık gösterdiği öğrenildi.

        "ÇOCUĞUMUZA KİM BAKACAK"

        Ş.T.'nin olayı anlattığı eşi S.T.'nin polise gitmek istediğini söylemesi üzerine onu durdurmak içinde 3 yaşındaki oğullarını kullandığı ifade edildi. Ş.T.'nin gece polisi aramayı planlayan S.T.'ye, "Şimdi polise gidersek çocuğumuza kim bakacak?" dediği bununu üzerine de gitmedikleri belirlendi.

        Bu arada olayda tutuklanan Ş.T.'nin kendisini evlatlık alıp büyüten halası R.Ö.'nün ise ifadesinde, evde şüpheli bir durum görmediğini, koku da almadığını ileri sürdüğü öğrenildi. Ancak olayı R.Ö.'nün de bildiği ve polise anlatmadığı ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ