Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmetçik'in bombaladığı kamp

        KATAR’dan yayın yapan El Cezire Televizyonu'nun Irak'ın Türkiye sınırına yakın bölgelerinde konuşlanmış PKK'lı teröristlerle yapılan görüşmelerden oluşan haber dizisi devam ediyor. Dizinin ikinci haberinde Türk topçusunun zaman zaman yaptığı top atışları sırasında PKK'lı teröristler gizlendikleri yerden çıkamıyor.

        El Cezire muhabiri Ahmet El Zaviti’nin hazırladığı haberde teröristlerden biri elinde tutuğu patlamamış top mermisini göstererek, “Bombardıman başlayınca sığınaklarımıza giriyoruz. Bu elimde gördüğünüz top mermisi patlamadı. Patladıkları zaman çok büyük hasara yol açıyor. Dolayısıyla iyi saklanmamız gerekiyor” diyerek bombardımanın onlara zor anlar yaşattığını ortaya koydu. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Aynı haberde teröristlerin olası Türk operasyonuna karşı yaptıkları eğitime yer verildi. Irak Hükümeti'nin Türkiye’ye, ‘Topraklarımızı bombalıyorsunuz ve insanlarımız zarar görüyor' diye nota verdiği bombardımanın hedef aldığı topraklarda eğitim gören PKK'lılar hayali hedeflere karşı atış talimi yapıyor.

        El Cezire televizyonunun çekim yaptığı dağların Türk ordusunun ‘tampon bölge' yapmak istediği 15 kilometrelik kuşak içerisinde yer alıyor. Bu bölgeler Peşmerge güçlerinin denetimi dışında ve Türkiye'nin Hakkari ili sınırı boyunca uzanıyor. Görüntüler, Türk topçusunun PKK kamplarını hedef aldığını kanıtladığı için de ayrı önem arz ediyor. Haberde, teröristlerin 20 yıldır bu dağları kullandığına değiniliyor.

        RUS ROKETATARI

        El Cezire ekibinin çekimleri sırasında roket atarla poz veren PKK'lı dikkat çekti. Görüntülerde iki çeşit roketatar bulunuyor. Bunlardan biri bölgede çok yaygın olarak kullanılan, Rus yapımı RPG-7 karadan karaya roketatar. Diğeri ise, karadan havaya atış yapan bir roketatar görünümünde. Görüntülerden tam olarak cinsi seçilemeyen bu roketatarın üzerindeki beyaz bantlı bölüm dikkat çekici. PKK'lılar roketatarın marka ve yapıldığı ülkeyi gösteren bölümü gizlemek için beyaz bantla son anda kapattı. Can HASASU / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ