Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Marmara'da 5.2'lik panik

        Marmara Bölgesi'nde dün akşam merkez üssü Manyas Kuş Cenneti olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölgede büyük panik yaratan depremde can ve mal kaybı olmadı

        17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde binlerce insanın hayatını kaybettiği Marmara Bölgesi, dün akşam 21.15'te merkez üssü Balıkesir'in Manyas ilçesi olan orta şiddetteki depremle sarsıldı.

        Marmara Bölgesi'ndeki tüm illerde hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Paniğe kapılan birçok vatandaş gece yarısına kadar sokaklarda bekledi.

        Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Ensitüsü, merkez üssü Balıkesir'in Manyas ilçesindeki Kuş Cenneti olan depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

        Deprem başta İstanbul olmak üzere Kütahya, Bursa, İzmit, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Uşak ve Eskişehir'de de hissedildi.

        Depremin hissedilmesinin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, artçı bir deprem olasılığına karşı uzun süre sokaklarda beklediler. Bandırma'da 9 kişinin panik nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye başvurduğu bildirildi.

        Sokakta beklediler

        İlk şoku atlatan vatandaşların yakınlarından haber alabilmek için telefonlara sarılması nedeniyle cep telefonları ve santrallar kilitlendi.

        Kandilli Rasathanesi'nin halka bilgi vermek için yenilediği ve santraldan ayırdığı 0216 556 44 00 no'lu deprem bilgilendirme hattına da uzun süre ulaşılamadı.

        Üç artçı takip etti

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, 5.2 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da ağırlıklı olarak Tuzla, Üsküdar, Kadıköy ve Pendik ile Beylikdüzü, Halkalı ve Gaziosmanpaşa bölgelerinde hissedildiği belirtildi.

        İtfaiye Daire Başkanlığı ile AKOM'un alarma geçtiği, ekiplerin herhangi bir yardım ihtimaline karşı hazır beklediği ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

        Erzurum'un Aşkale ilçesinde de önceki gece hafif şiddette deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 00.01'de merkez üssü Aşkale ilçesi Kandilli beldesinde 4.3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen sarsıntı ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da hasara yol açmadı

        'İSTANBUL'U TETİKLEMEZ'

        Deprem uzmanları, Manyas'taki depremin bölgede görülen rutin depremlerden olduğunu, daha büyük bir depremi tetiklemesinin beklenmediğini açıkladılar. Depremin, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kolunun bir branşı olduğunu kaydeden uzmanlar, Marmara Bölgesi'nin güneyinde fay kırıkları olduğunu, bu çapta depremlerin beklenebileceğini belirterek, Balıkesir'deki depremin İstanbul'da olabilecek bir depremi tetiklemesi mümkün değil dediler.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ