Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baykal istifa etti!

        CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen görüntülerin ortaya çıkmasından üç gün sonra CHP Genel Merkezi’nde kameraların karşısına geçti.

        Ne söyleyeceği merakla beklenen Deniz Baykal, sürpriz bir kararla istifa ettiğini açıkladı.

        Baykal’ın basın toplantısını düzenlediği salonda, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Cevdet Selvi, Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, milletvekili Canan Arıtman, bazı MYK üyeleri ile bazı partililer de hazır bulundu.

        Baykal'ın istifa kararını açıklaması üzerine bazı partililerin yüksek sesle ''Hayır, yapma'' dedikleri duyuldu.

        Bazı partililerin de açıklama sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

        Konuşmasını tamamladıktan sonra Baykal, MYK üyeleri tarafından alkışlandı.

        Gazetecilerin karşısına çıkan Deniz Baykal şöyle konuştu:

        Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo hukuk ve ahlak dışı bir tertiptir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini kesip biçer, montaj yapar çarpıtırsınız. Dünyanın her yerinde bütüm dinlerin ahlak anlayışlarını insanoğlunun ahlak anlayışlarını yıkarsınız. İnsanların şerefleri onların umurlarında değil. Komployu gerçekleştirenler sapık oldukları, şantaj için düzenlemediler. Siyaset yapmak için düzenlediler.

        Bir komplo imal edilmiştir. Taze, iki haftalık bir komplo. Bu komplonun hedefi bir kişi değil. CHP'nin neredeyse tek başına yürüttüğü sivil dikta rejimine karşı verdiği mücadeledir. Bu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Komplo tezgahı malzeme ve çekimleriyle günceldir, tazedir. İktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden icra edilebilmesi mümkün değildir. Bu kadar kaba bir komplo tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi olmadan son iki haftada hazırlanıp piyasaya sürülmesi mümkün değil. Olay sonrası sözde iyi niyetlibeyanlar, perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtmeye yetmez. Bu iktidarın bilgisi ve onayı olmadan piyasaya sürülemez. Ayıplayanlar bizzat ayıbı işleyenlerdir.

        ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü mesajlarının samimiyetine de inanıyorum. Çok ayıp ama diye başlayanlara da söyleyecek sözüm var. Ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek bunları savunamazsınz. Komploculuğa hayat alanı açanlar çok ayıp, ama, diyenlerdir. Bu komplolara itibar edenlerin nereye kadar gidebileceklerini hep beraber göreceğiz.

        Bu tablo karşısında ben de teslim olmayacağım. Kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bedeli varsa ve bu bedel CHP'den ayrılmaksa bu bedeli öderim. Benim istifa etmem kaçmak anlamınagelmez. Tam tersine meydan okumaktır. İstifa ediyorum: Bunun hedefi ben değilim, CHP'dir.

        Genel Başkanlığa parti tüzüğü gereği genel başkan yardımcılarından Cevdet Selvi'nin vekâlet edeceğiaçıklandı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ