Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Kılıçdaroğlu genel seçimde yüzde 35 oy alır''

        DİSK Başkanı Çelebi: ''Kılıçdaroğlu genel seçimde yüzde 35 oy alır''

        DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi Şarköy Belediye işçileri ile Şarköy Belediyesi arasında anlaşmaya varılan toplu iş sözleşmesinin imzalanması için Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne gelen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok yakından tanıyan biriyim. Asla kuru vaat vermez. Topluma kendisini iyi anlatması gerekiyor. Eğer böyle olursa genel seçimde yüzde 35 oy alır'' dedi.

        Doruk ÖNAL / ŞARKÖY (AHT)

        Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok yakından tanıyan biriyim. Asla kuru vaat vermez. Yapmayacağı şeyin vaadini vermez. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, inanmadığı şeyi kendisine bakan dahi yaptıramamıştır. Verdiği sözün altını doldurup kendisini topluma iyi anlatması gerekiyor. Eğer böyle olursa genel seçimlerde yüzde 35 oy alır. Emekçi bir insan olarak konuşmalarından hissettiklerimin büyük bir bölümünü aldım. Konuşmalarında, işsizlik, yoksulluğa karşı, sadaka kültürüne değil, daha açık sosyal projeler olması gerektiğini söyledi. Bizden katkı isterlerse yardıma hazırız" şeklinde konuştu.

        12 EYLÜL ANAYASASI'NDAN KURTULMAK LAZIM AMA SİVİL DARBE ANAYASASIYLA DEĞİL

        Çelebi, AK Parti tarafından hazırlanan anayas paketinde çiftçiler, memurlar, işçiler, emekliler, engellilerin olmadığını ifade ederek "12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak lazım ama sivil darbe anayasasıyla değil. Bizim yaşamımızı değiştirmeyecek, sendikal haklarımıza katkı sağlamayacak bir anayasa değişikliğini ortaya koydular. Halkın değil, kendi görüşlerini egemen kılmaya çalışıyorlar. Proje belli, bu anayasaya karşı çıktın mı hemen Ergenekoncu ilan ediyorlar. AKP'nin dayatmalarına hayır diyenler Ergenekoncu oluyor. Biz bu oyunu bozacağız. Anayasa Mahkemesi'nde gerekli değişiklikler yapılmadan önümüze gelirse, Türkiye'nin her yanını dolaşır hayır deriz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ