Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Casusluk ve şantaj iddiası

        Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 zanlı ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Lütfi Varoğlu, kendisinde çok sayıda gizli belge ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim Sezer, TÜBİTAK Daire Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti.

        Askeriyeye ait sivil araçla da 4 muvazzaf asker adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularının ardından 4 muvazzaf subay, emekli Albay İbrahim Sezer, eski asker Mehmet Seyfettin Alevcan, TÜBİTAK Daire Başkanı ve bir TÜBİTAK görevlisi tutuklanma istemiyle mahkemeye gönderildi. 4 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        "Askeri casusluk ve şantaj" soruşturması dosyasında dikkat çekici iddialar yer alıyor. Dosyada şüphelilerin, Marmaris-Aksaz Deniz Üs Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Harp Komutanlığı'na ait bazı karargâhlardan gizli belge temin ettiği öne sürüldü.

        "BİRLİKLERİN NÖBET YERLERİ VE GÜVENLİK KAMERALARI"

        Şüphelilerin ev ve işyeri aramalarında bazı birliklerin nöbet yerleri ve güvenlik kamera noktalarının gösterildiği krokiler, Marmaris Aksaz Deniz Üssüne ait tatbikat, seminer, harekat planları ve harp oyunları bulunduğu belirtildi.

        "GİZLİ KAMERA İLE ÇEKİM"

        Operasyonda gizli kamera ile çekilmiş görüntülerde bulunduğu ifade edildi. Görüntülerin Kocaeli’nde bulunan Cengiz Topel Birliği’ne ait olduğu iddia edildi. Gizli kamera görüntülerinin yakaya takılan kameralar ile elde edildiği öne sürüldü. Gizli kamera ile birliğin içindeki tüm yollar ve binaların yanı sıra, hangarlar ve içinde bulunan uçakların da gizli kamerayla çekildiği ileri sürüldü.

        "ELEKTRONİK HARP PROJESİ"

        Operasyonda ‘Elektronik Harp Projesi’ne ait belgeler de bulunduğu kaydedildi. Genelkurmay, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdiği yazıda projenin ‘Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler’ olduğunu bildirdi.

        "HAVELSAN’A AİT BİLGİLER"

        Ele geçirilen belgeler arasında Havelsan’a ait bilgilerin, Havelsan’ın müşterilerinin isim ve numaralarının da bulunduğu listelerin bulunduğu da öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ