Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis dedenin akıl almaz ihmali: 1 ölü

        İZMİR'in Tire İlçesi'nde 21 yıllık polis memuru 48 yaşındaki Faruk Altınışık, oyun oynadığı 3 yaşındaki torununun eline verdiği, ancak namlusunda mermi unuttuğu beylik tabancasının ateş alması sonucu yaşamını yitirdi.

        Yaklaşık sekiz yıldır Tire Sanayi Karakolu'nda görev yapan Faruk Altınışık, torunu 3 yaşındaki Özgür Uzgur'u görmek için dün saat 18.30 sıralarında kızı Meryem Uzgur'un Piri Reis Caddesi Çalışkan Apartmanı'ndaki evine gitti. Dede torun oynarken, Meryem Uzgur mutfağa yemek yapmaya girdi. Bu sırada minik Özgür, dedesinin silahını oynamak için istedi. Polis memuru Faruk Altınışık da 9 milimetrelik ve 16 mermi alan beylik tabancasını, şarjörünü çıkararak torununun eline verdi. Ama namluya sürülen mermiyi unuttu. Minik Özgür, boş zannettiği tabancayla dedesine nişan alarak tetiğe bastı. Silahın bir anda patlamasıyla polis memuru Faruk Altınışık, gırtlağından vurularak kanlar içerisinde odanın ortasına yığıldı.

        “DEDEM UF OLDU''

        Silah sesini duyarak mutfaktan oturma odasına koşan anne Meryem Uzgur babasını kanlar içinde görünce şok geçirdi. Talihsiz bir kaza sonucu dedesinin ölümüne neden olan minik Özgür'ün, “Dedem uf oldu, şimdi bana kızacak'' diye ağladığı belirtildi. Acı haberi alan polis memurunun damadı incir ticaretiyle uğraşan Kerim Uzgur ve eşi Sema Altınışık olay yerine koştu. Sinir krizi geçiren Sema Altınışık yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

        YILBAŞINDA EMEKLİ OLACAKMIŞ

        8 yıldır Tire Sanayi Karakolu'nda görev yapan evli ve 2 çocuk babası Faruk Altınışık'ın ölüm haberi mesai arkadaşlarını da şok etti. Arkadaşları, Altınışık'ın yılbaşında emekli olmaya hazırlandığını söyleyerek, “Mütevazı, sıcak tavırlarıyla tanınan arkadaşımız, torununa çok düşkündü. Emekliliğini göremedi'' dedi.

        Talihsiz bir kaza sonucu yaşama veda eden polis memuru Faruk Altınışık için Tire Emniyet Müdürlüğü önünde bir tören düzenlendi. Faruk Altınışık'ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu önünde arkadaşları saygı duruşunda bulundu. Altınışık, Tire Paşa Camii'nden öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Tire Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ