Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye Yalova'yı konuşuyor

        Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un "Türkiye buna 'EVET' demiş olamaz!" başlıklı yazısında gündeme getirdiği Yalova'ya kurulacak olan kimyasal depolama tesisi tüm Türkiye'de yankı uyandırdı.

        CNNTÜRK'e konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yalçın Oral ile İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilciliği Başkanı Mahmut Renkler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yalçın Oral

        "Bu tesis burada 150 adet tankta 710 bin metreküp kimyasal madde ve atık depolaması yapılacak. Bizim itirazımız böyle bir tesisin kurulması. Kimyasal fabrikalarımız var, havaalanımız var ve burası yerleşim yerlerine çok yakın bir yerde. Teknoloji herşeyi yapabilecek gibi görünüyor ama kaza her zaman olabilir. 17 Ağustos depreminde yaşamıştık. Aynı şeyleri yaşamak bizim en büyük korkumuz.

        ÇED raporlarında kendileri de bunun tehlikeli bir madde olduğunu kabul ettiler. En büyük korkumuz dolum ve boşaltmalarda denize kimyasal atığın artması. Bu anlamda böyle bir tesisin kurulmaması için çaba harcıyoruz. "

        "KONUYU YARGIYA GÖTÜRECEĞİZ"

        İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilciliği Başkanı Mahmut Renkler:

        "ÇED raporuna geçen yıl tüm kamuoyu olarak gerekli tepkimizi koyduk. Böyle bir tesisin yapılmaması adına tüm görüşlerimizi bildirdik. Bunun tamamen önünün alınması için elimizden geleni yaptık. Şu anda itirazlarımızın neticesini bekliyoruz. Eğer itirazlarımız değerlendirilmezse konuyu yargıya götüreceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ