Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'den 'dindar gençlik' eleştirisi- MHP Lideri Devlet ahçeli, Başbaka Erdoğan, dindar gençlik

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, kininin, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsedenlerin maksatlarının arızalı ve marazlı olduğunu söyledi.

        Bahçeli, Haliç Kongre Merkezi'ndeki 2023 Gençlik Eğitimi 6. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, modern ve dindar gençlik isteyenlerin esas amacının başka olduğunu savundu.

        Bahçeli, şöyle devam etti:

        ''Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, kininin, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsedenlerin maksatları arızalı ve marazlıdır. Şayet Türk gençliği; dininin davacısı olacaksa; önce Müslümanlara sırt çeviren ve operasyonları meşrulaştırmaya çabalayan BOP eşbaşkanlarına dava açmalıdır. Dilinin davacısı olacaksa; Türkçeyi hançerleyen, TRT'yi mahalli diller bataklığına sokan AKP zihniyetinden davacı olmalıdır. Beyninin ve ilminin davacısı olacaksa; eğitimin canına okuyan, ideolojik ve geçmiş kinleri paralelinde gelecek nesillerimizi heba etmeye çalışan AKP'den davacı olmalıdır. Irzının, kininin ve evinin davacısı olacaksa; sokakları şiddet, cinayet ve tecavüz çetelerine terk eden, suçlulara prim veren, zinayı kaldıran ahlaksızlardan davacı olmalıdır. Kalbinin davacısı olacaksa; Türk milletini duygusal olarak ayıran, yıkım projesiyle, birlikte yaşamamızı dinamitleyen, bin yıllık kardeşlik hukukuna suikast düzenleyen bedbahtlardan davacı olmalıdır.''

        Türkiye'nin bugünkü yönetim zihniyetinden ülkücü hareketin davacı olduğunu söyleyen Bahçeli, ''Bu durumda karşımızda iki seçenek vardır; ya kardeşliğimizin sarsıldığı, ayrışmanın, dağılmanın kavga ve kargaşanın içinde derin kimlik buhranları ile boğuşmaktan ve yapılanların muhataplarının yanına kar kalmasından üzüntü duyacağız ya da Türk milletine mensubiyetin gururunu, sevincini şeref ve huzur içinde yaşayacağımız bir ortamda Ülkücü Hareket;in davalı olduklarının hesaba çekildiğini gönül rahatlığıyla göreceğiz. Ya istismara, yalana ve aldatmaya katlanacağız, geleceği kaybedeceğiz ya da Türk milletini yok etmeye sürükleyenleri demokratik yollardan yüz üstü yere sereceğiz'' diye konuştu.

        Ülkücü hareketin vecd ile hazır ve burada olduğunu belirten Bahçeli, ülkücülerin aşk ile bu mübarek millet mücadelesinin içinde olduğunu ve bu salonda bulunduğunu söyledi.

        ''TÜRK MİLLETİ KAZARAN VE TESADÜFEN OLUŞMADI''

        ''Şehitlerimizin aziz ruhları aramızdadır ve Başbuğ Türkeş Bey'in manevi hatırası yanıbaşımızdadır. İmkanla imanı aynı vücutta cem eden ve haklı davalarını yüksek mertebelere çıkaracak aziz dava arkadaşlarım tüm inançlarıyla ayaktadır'' diyen Bahçeli, bu vatanın nutuk atarak, maliyetsiz ve külfetsiz bir halde kazanılmadığını, bu yolda can verildiğini ifade etti.

        Türk milletinin kazara oluşmadığını söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

        ''Aziz milletimiz, bin yıllık imanın, ülkünün, hatıranın, duygunun üst üste çakışmasıyla yoğrulmuş ve müşterek kıymet hükümleri halinde billurlaşmış, hazzı ve elemi beraber tatmış, birbirinden habersizken bile birbirinin her şeyi olmuş muazzam bir varlıktır. Kimseye borcu yoktur, kimseye vereceği diyeti bulunmamaktadır.

        Herkes duysun ki, bu vatanı sırf bir avuç hain istiyor diye, ahmaklar öyle buyurdu diye, eşbaşkanlar öyle talimat aldı diye kimseye kurban vermeyiz, kurban ettirmeyiz. Uyarmak isterim ki, Türk'ün tarihe istikamet veren zafer kılıcı bir kez daha kınından çıkarsa, bunun sonucu muhatapları için gerçekten de acı ve ağır olacaktır.

        AKP, etnik benzinin yanında kibritle oynamaktan vazgeçmelidir. Eğer ille de bunda ısrarlı ise, milletten uzak bir yerde durmalı ve ne hali varsa görmelidir. Tahrikten, kışkırtmadan ve izansızlıktan geri durmalıdır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ