Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Diyarbakır'daki tutuklu vekillere tahliye yok

        İlyas AKENGİN/ DİYARBAKIR (AHT)

        Kamuoyunda "3.Yargı Paketi" olarak bilenen yargı hizmetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılması ve basın yayın yoluyla işlenen suçlara ilişkin dava ve cezaların ertelenmesi hakkında kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. 3. Yargı paketinin resmi gazetede yayımlanması ile birlikte tutuklu vekillerin tahliyesi bir kez daha gündeme geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "Tutuklu vekiller bu değişiklik ile tahliye edilebilir, bu konuda takdir mahkemelerde" açıklamasını yaptı.

        Diyarbakır'da tutuklu vekillerin yargılandığı mahkemelerin başkanları siyasilerden farklı düşünüyor. Diyarbakır 4. 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkanları, siyasilerin söylemleri ile hareket etmediklerini kaydederek, "Mahkemeler, bu kişileri milletvekili oldukları için yargılamıyor. Bu kişilerle ilgili suçlamalar belli. Bu yasadan önce de biz gereğini yapıyorduk, yasadan sonra da gereği yapmaya devam edeceğiz" şeklinde beyanda bulundu.

        "BIRAKILMALARI YÖNÜNDE UMUDUM YOK"

        Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, tutuklu vekillerin tahliye edilmesiyle ilgili mahkemelere başvuruda bulunacaklarını kaydederek, "Tutuklu vekillerin normalde bırakılması gerekiyor. Ama benim bırakılacakları yönünde bir umudum yok. Mahkemelerin bu yönlü kararı belli" dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu vekillerin tahliye edilmeleriyle ilgili olumlu mesajlar vermişti.

        KCK davası nedeniyle halen Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ