Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hükümet, 28 Şubat'la hesaplaşacaksa, paranın izini sürsün, celal adan, mhp, 28 şubat

        MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, 28 Şubat'ın bedelini asıl ödeyenlerin ülkenin yoksul vatandaşları olduğunu belirterek, "AK Parti Hükümeti 28 Şubat ile millet adına hesaplaşmak istiyorsa, 'paranın izini' sürmelidir" dedi.

        Yazılı açıklama yapan Celal Adan, 28 Şubat darbesinin 'kodlarının' açıklıkla ortaya konmasının zaruri olduğunu vurgulayan Adan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu anlamda Sayın Başbakan'ın '28 Şubat'tan kimlerin maddi çıkar sağladıklarını, kimlerin zengin olduklarını biliyoruz' mealindeki sözleri çok manidardır. Eğer AK Parti Hükümeti, gerçek anlamda 28 Şubat ile hesaplaşmak istiyorsa, bu hesabı kendisi için değil millet adına yapmak durumundadır. Çünkü bu sürecin gerçek mağduru Türk milletidir.

        28 Şubat sürecinin çok farklı boyutlarının ve etkilerinin olduğu muhakkaktır. Darbeden sonra Türkiye ekonomisi tarihinin en büyük bunalımlarından birini yaşamıştır. Ekonominin bu tarihi bunalıma girmesinin nedenlerinin başında bankacılık ve finans sektöründeki gizli kapaklı yaşananlar gelmektedir. O dönemde rastgele kurulan bankalar, yönetici olarak atanan emekli asker veya sivil kişiler ve akabinde farklı senaryolarla yandaş şirketlere aktarılan krediler ülkenin ekonomisine onarılmaz yaralar açmıştır.

        Sonuçta 28 Şubat'ın bedelini asıl ödeyenler, bu süreçte asıl mağdur olanlar; bu ülkenin yoksul vatandaşları olmuştur. Türkiye küçülmüştür, kişi başına gelir azalmıştır, bireysel borçlarda patlama olmuştur.

        AKP Hükümeti 28 Şubat ile millet adına hesaplaşmak istiyorsa, 'paranın izini' sürmelidir. Sayın Başbakan, o dönemin kirli ekonomik ilişkilerinin ve siyasi bağlantılarının üzerine gitmelidir. Aksi halde millet vicdanı tatmin olmayacak ve havanda su dövülmeye devam edilecektir."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ