Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik

        Lokman HAPPANİ-AHT

        Türkiye sınırında bulunan Kilis'te 2. Tabur Komutanlığı'na bağlı Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı tepesinde kurulan füze bataryasının yeri değiştirilerek tepede mevzi genişletmesi çalışması başlatıldığı gözlendi. Tepede dozerler çalışırken beton duvarların çekilmesi dikkat çekti.

        23 Haziran 2012'de Türk uçağının düşürülmesinin ardından Suriye sınırına askeri yığınak yapılmaya başlanmıştı. Sınırdaki değişik noktalara füze bataryaları yerleştirilmişti. Kilis'teki Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı bünyesindeki tepede oluşturulan mevziye de füze bataryası kurulmuştu.

        21 Temmuz günü sınırın diğer tarafında bulunan Esselame sınır kapısının muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte füze bataryasının bulunduğu tepenin önemi iyice arttı. Suriye Ordusu'nun, Türk sınırına 600 metre mesafedeki Esselame sınır kapısını geri almak için yapacağı herhangi bir saldırı ve çıkacak çatışma sırasında Türk topraklarına yönelebilecek saldırı esnasında füzeler bataryası devreye girebilecek.

        KİMYASAL ÖLÇÜM ARAÇLARI YERLEŞTİRİLECEK

        Suriye olaylarının başlamasından önce Öncüpınar tepesinde bir Türk bayrağı ile bir gözetleme kulesi bulurken, şimdi ise füze bataryaları, askeri araçlar ve duvar çevirmeleri dikkat çekiyor. Son olarak Suriye'nin kimyasal silah kullanma tehdidine karşın buraya kimyasal ölçüm yapabilen araçların yerleştirileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ