Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tuncay Özkan'dan Eymür'e soru

        Serkan AKKOÇ- AHT

        Duruşmada, tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan da tanık Mehmet Eymür'e soru yöneltti.

        EYMÜR'DEN ÖZKAN'A: "BENİ DE ALIN DİYORDUN ALDILAR İŞTE"

        Özkan'ın, ''Benim bu yapılanma içinde olduğuma dair bir bilgi, belge veya duyumunuz var mı?'' sorusuna Eymür, ''Hayır. Ama, 'Beni de alın' diyordun, aldılar işte'' cevabını verdi. Bunun üzerine Tuncay Özkan'da, ''Şimdi de 'bırakın' diyorum ama bırakmıyorlar'' dedi.

        VELİ KÜÇÜK GÜZEL SAZ ÇALAR

        Sanıklardan Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün ''Veli Küçük'ü nasıl tanırsınız'' sorusuna Eymür, ''Güzel saz çalar, şarkı söyler. Güzel günlerimiz geçti. Ancak biraz hayal kırıklığım var'' karşılığını verdi.

        PERİNÇEK'LE YAKINLAŞMASI BENDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

        Avukat Küçük'ün, hayal kırıklığının sebebini sorması üzerine Eymür, ''Doğu Perinçek ile olan yakın teması, Tarık Ümit olayı gibi şeyler Veli Küçük'e karşı bende hayal kırıklığı yarattı'' diye konuştu.

        Eymür, avukat Küçük'ün, ''Veli Küçük'ün yasadışı bir iş yaptığına dair bir bilgi veya görgünüz var mı?'' sorusunu, ''Cevap vermek istemiyorum. Tereddütte kaldığım için ağzımdan çıkan şeyler Veli Küçük'ü rahatsız etmesin diye'' diye yanıtladı.

        AĞAR VE ÇİLLER MOSSAD'LA GÖRÜŞÜRKEN BENİ ODADAN ÇIKARDI

        Doğu Perinçek'in avukatlarından Hasan Özbey'in Mehmet Ağar ile Tansu Çiller'in MOSSAD yetkilileriyle görüşüp görüşmediğini, kendisinin bu görüşmede dışarıya çıkarılmasının kurallara uygun olup olmadığını sorduğu Eymür, görüşmenin doğru olduğunu, kendisinin dışarıya çıkarılmasının ise kurallara aykırı bulunduğunu kaydetti.

        BEN DE BAZEN DOĞRU OLMAYAN ŞEYLER YAZIYORDUM

        Avukat Özbey'in ''Hizbullah'ı Doğu Perinçek'in yönlendirdiğini yazdınız. Bu doğru mu?'' sorusu üzerine Eymür, ''Siz benim hakkımda bir sürü şey yazınca ben de böyle arada doğru olmayan şeyler yazıyordum'' dedi.

        Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Eymür'e, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 30 Kasım 2011 tarihinde alınan ifadesinde, ''MİT'in bazı zafiyetlerinin giderilmesi için Özel Harp Dairesi'nden 5-6 kişilik bir ekibin getirildiğini, bu ekip içinde yer alan Kaşif Kozinoğlu'na kendisinin karşı çıktığını ancak en kıdemlileri olan Orhan Çoban'ın 'Biz ekip olarak gelir, ekip olarak gideriz' dediğini, Kozinoğlu'nun kaldığını, bir süre sonra altındaki astsubaylara Akın Birdal'ı öldürmek için hazırlık yapmalarını söylediğini öğrendiğini, bu konuda ifade alarak Kozinoğlu'nu cezalandırdığını'' anlattığını hatırlattı.

        Olayın doğru olduğunu belirten Eymür, ''İsimde yanlışlık yapmışım orada. Akın Birdal değil Murat Bozlak olacaktı'' dedi.

        HİZBULLAH'I RESMİ KURUMLARIN KURDUĞU KESİN

        Mahkeme Başkanı Özese'nin, ''Hizbullah hakkında bildikleriniz varsa anlatır mısınız?'' sorusuna Eymür, ''Hizbullah'ın kurulmasının arkasında resmi kurumlar olduğu kesin ancak sonradan kontrolden çıktı. Aynı İsrail'in Hamas'ı kurması gibi. Hamas İsrail'in başına bela oldu'' yanıtını verdi.

        Başkan Özese'nin, ''Resmi kurumlar hangisi?'' sorusu üzerine Eymür, ''Bilmiyorum'' dedi.

        Eymür, bu konudaki kayıtların MİT'te bulunduğunu, istenmesi halinde mahkemeye gönderileceğini ifade etti.

        Mehmet Eymür'ün tanık olarak dinlenilmesi işleminin tamamlanmasının ardından, duruşma yarına bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ