Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili hükümetten ilk açıklama Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi

        HABERTURK.COM

        Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit olmasına neden olan patlamayla ilgili hükümetten ilk açıklama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Patlamanın meydana geldiği komutanlıkta incelemelerde bulunan Eroğlu, şunları söyledi:

        "Muhimmat deposunda el bombalarının bulunduğu kısımda patlama meydana geldi. Genelkurmay tarafından açıklanan bilgiye göre 25 askerimiz şehit düştü. Bunlardan 2'si astsubay, 2'si uzman çavuş, 21'i de er. Maalesef yüreğimiz dağlandı. 8 tane yaralı var. Cumhuriyet savcılığı ve askeri makamlar tespit yapıyor.

        "ARKA ARKAYA 2 PATLAMA OLMUŞ"

        Afyonkarahisar İtfaiye'miz oradaydı ama içerisi cephanelik olunca girilemedi. Gece saat 03.00 gibi yangın kontrol altına alınabilldi. Arka arkaya 2 patlama oldu. Yaralananların tamamı dışarıda olan askerler. Yaralılarımızda endişe edilecek bir durum yok. Acı çok büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Milletimizin başı sağolsun. Acıyı millet olarak paylaşmalıyız. Başbakan'ın ve Genelkurmay Başkanı'nın gelmesini gerektirecek bir durum yok.

        "PATLAMA SONRASI ÇEVREYE MÜHİMMAT DAĞILMIŞ DURUMDA"

        Burada şunu ifade etmek istiyorum. Patlamanın etkisiyle çok fazla el bombası etrafa dağılmış durumda. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi ve bu bombalar patlatılacak. Bazı sesler olabilir, vatandaşlar endişe etmesin.

        "PAKİSTAN'DA HİNDİSTAN'DA DA OLDU"

        Tamamen bir kaza neticesi, muhtemelen bir el bombasının yere düşmesi neticesinde bir patlama. Burası bir cephanelik, zaman zaman olabiliyor böyle kazalar. Pakistan'da, Hindistan'da da oldu. Acı bir hadise, bir kaza neticesinde olan bir husus.''

        "KESİNLİKLE TERÖR SALDIRISI DEĞİL"

        Olay yerini ben gördüm. El bombalarının tasnifi yapılırken bir el bombası kaza sonucu patlamış ve arkasından yangın meydana gelmiş. Söyleyecek çok fazla bir şey de yok. Bu kesinlikle bir terör saldırısı değil. İçerisi çok kontrollü bir alan zaten. Dışarıdan sabotaj filan söz konusu değil. Ben de kesinlikle kaza olduğuna kanaat getirdim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ