Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Moğolistan'a bağlı Bayan Ölgi eyaletini de içine alan Altay dağlarında yetişen kartallar... | Son dakika haberleri

        AHT MUHABİRİ BEYCAN ÜÇKARDEŞ'İN HABERİ

        Moğolistan'a bağlı Bayan Ölgi eyaletini de içine alan Altay dağlarında yetişen kartallar bölge sakinlerinin geçim kaynağı olmuş.

        Can Bek adındaki 11 yaşındaki çocuk da ailesinin geçimini kartallardan sağlayan birçok Kazak çocuktan biri. O bölgede doğduktan sonra Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'a komşu olan Nalayıh şehri girişinde yol kenarına adeta kartallardan stand kuran Can Bek, turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Kazak Türklerinin bölgesi olarak bilinen Nalayıh'dan geçenler araçlarını durdurarak ellerine aldıkları kartallarla korkarak da olsa hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Kartallarla hatıra fotoğrafı çektirmek 2 bin Tuğrik (yaklaşık 2.5 TL).

        Kartalları evcilleştirmek için eğitimlerine yavruyken başladıklarını belirten Can Bek, sürekli kendileri beslediği ve insanlarla iç içe olduğu için yabaniliğinin ortadan kalktığını söylüyor. Kartalları çok sevdiğini ifade eden Can Bek, günlük kazancının ise belli olmadığını, ancak ailesini geçindirdiğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ