Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Bebeği emzirmem" diyen kadın bir kız bebek doğurdu

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde kendisine tevacüz ederek hamile bıraktığını öne sürdüğü Nurettin Gider'i tüfekle öldürdükten sonra kafasını keserek köy meydanına atan Nevin Y., biz kız bebek dünyaya getirdi. Kadının eşi ve ailesi doğum haberini Habertürk'ten öğrendi. Küvöze alınan 3.5 kilogram ağırlığındaki bebek ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        Tekin ATAY - ISPARTA (AHT)

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde kendisine tevacüz ederek hamile bıraktığını öne sürdüğü Nurettin Gider'i tüfekle öldürdükten sonra kafasını keserek köy meydanına atan Nevin Y., biz kız bebek dünyaya getirdi.

        Yalvaç'ta 29 Ağustos gecesi işlediği korkunç cinayetin ardından 29 haftalık hamile olduğu belirlenen ve tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Nevin Y., dün akşam saatlerinde sancıları artınca Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kadın burada normal doğum ile 3.5 kilo ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Küvöze alınan bebek ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        AİLESİ HABERTÜRK'TEN ÖĞRENDİ

        Doğum haberini Nevin Y'nin kocası İ.Y. ve babası Zekeriya Y. Habertürk muhabirinden öğrendi. Baba Zekeriya Y., doğumdan kendilerine ve ailenin diğer bireylerine haber verilmediğini söyledi. Kadının eşi İ.Y' de doğumdan haberinin olmadığını belirtti.

        PSİKOLOG GÖRÜŞECEK

        Cinayetin ardından karnındaki bebeğin kürtajla alınmasını isteyen ancak bu talebi kabul edilmeyen Nevin Y.'nin doğum haberi hastane yetkilileri tarafından ilk olarak Isparta Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bildirildi. İl Müdürü Yakup Kütük, doktorların kendilerine Nevin Y. ile görüşme izni vermediğini belirterek, "Henüz doğum yeni olduğu için görüşmemize izin verilmedi. Yarın doktorlar uygun görürse psikolog gönderip Nevin Y. ile görüştüreceğiz. Ayrıca savcılığın da henüz bir kararı yok. Anne bebeği istemediğini daha önce söylemişti. Şimdi bebeği kabul etse bile savcılık koruma kararı alabilir. Eğer böyle bir karar alınırsa bebeği biz alacağız. Yine Nevin Y'ye psikolojik destek sağlanması gerekiyor. Bunun için yarın girişimde bulunacağız" dedi.

        TECAVÜZCÜSÜNÜN BAŞINI KÖY MEYDANINA ATTI

        Yalvaç'ın Koruyaka Köyü'nde oturan 2 çocuk annesi Nevin Y, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü akrabası Nurettin G'yi 29 Ağustos gecesi av tüfeğiyle öldürdükten sonra bıçakla başını keserek köy meydanına atmıştı. Nurettin G'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu kişiden 6 aylık hamile olduğunu iddia eden N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ