Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ Belediyesi'ne operasyon

        Tekirdağ'da şehiriçi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğitler'in de aralarında bulunduğu toplam 6 belediye çalışanı gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Tekirdağ Belediyesi'nin şehiriçi temizlik ihalesi ile ilgili başlattığı ihaleye fesat soruşturması, belediye görevlilerine sıçradı. Savcılığın talimatı ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce şehiriçi temizlik ihalesini kazanan Trakya Tem şirketinin merkezine baskın yaparak bazı evraka el koydu. İhale süreci ve sonrasındaki işlemlerle ilgili el konulan evrak müfettişler tarafından incelendi. Müfettişlerin raporundan sonra savcılığın talimatı ile üç gün önce ihaleyi kazanan Trakya Tem şirketinin ortak ve yöneticilerinden Salih Tekin, Süleyman Gül ve çalışanlarında aralarında bulunduğu 20 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

        BELEDİYEYE BASKIN

        Temizlik ihalesine kazanan Trakya Tem şirketinin yetkililerinin ifadeleri doğrultusunda bugün öğle saatlerinde savcılığın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Belediyesi'ne gelerek, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne, Erdem Çalı'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin çalıştıkları bürolarda arama yapılarak evraklara el konuldu. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

        BAŞKAN ANKARA'DA

        Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç'ın dün Ankara'ya gittiği öğrenildi. Operasyonla ilgili bilgi verilen Başkan Dalgıç'ın ifade vermek üzere Tekirdağ'a emniyetine çağrıldığı öğrenildi. Polisin ifadesini almak istediği ancak bulamadığı Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler'in de şehir dışında olduğu bildirildi. Telefonla ulaşılan Başkan Yardımcısı Güler Tekirdağ'a çağrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ