Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü düzenlenen balo ile kutlandı

        Nihat ULUDAĞ/AHT

        Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Polis Balosu"na, İsranbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Devlet Sanatçısı Sezen Cumhur Önal, aralarında Muazzez Ersoy, Metin Şentürk, Nuri Sesigüzel, Metin Yıldız, İzzet Günay, Oktay Kaynarca ve Yıldız Tilbe'nin bulunduğu sanatçılar ile emniyet müdürleri, savcı, hakim, askeri yetkililerin bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

        Polis bandosunun çaldığı müziklerle başlayan baloda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın, 168. yıl pastasını kesti.

        "GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ VE GURUR DUYUYORUZ"

        Vali Hüsiyen Avni Mutlu, yaptığı konuşmada, "Emniyet teşkilatı, şehitleri olan ve gazileri olan bir teşkilat. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Onların emaneti olan ülkemizde huzur içerisinde yaşıyoruz. Dünyanın en huzurlu şehirlerinden birinde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bunu daha iyiye taşıyabilmek için emniyet teşkilatımızın gece gündüz çalıştığını biliyoruz. Bu meslek gönül mesleğidir. Eğer bu işi severek yapıyorsanız yorgunluklarınız derinlikte hissedilmiyor.. Emniyet teşkilatımızın arakasında 14 milyon İstanbullu olduğunu biliyoruz ve bu güçle, aldığımız destekle sevgiyle bu fedakârlık mesleğinin mensupları 24 saat sizlerin huzuru için görev yapmaktadır. Bu görevi 24 saat kesintisiz yaparken, gerektiğinde kan ve canı da bu millet için bu milletin huzuru için feda etmeyi de bir vatan borcu olarak görüyoruz. Biz görevimizin başındayız ve gurur duyuyoruz. Bu akşam bu gururu sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

        "HALK İLE İÇ İÇE OLMAYAN POLİS BAŞARILI OLAMAZ"

        İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Polis teşkilatımızın 168. yıldönümünü 1 haftalık etkinlikle kutluyoruz. Bu gece de final gecemiz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Gelenekselleşen polis resepsiyonu balosundayız hep birlikte. Bizi çok sevindirdiniz.. Halk ile iç içe olmayan bir polis teşkilatının başarılı olacağını kimse söyleyemez.. Her seferinde söylüyoruz. Sık sık aynı şeyi söylüyoruz. Halkımızın başı ağrısa bizi arasın diyoruz. Bu gece de yine halkımızla iç içeyiz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ