Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Semra Özal: Rahmetlinin şehitliği tescil edilsin

        Semra Özal, eşi 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün 20’inci yılı dolasıyıyla Anıt Mezar’da düzenlenen törende gazetecilerin sorusuna üzerine, "Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir. Hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye ulaşması önemli bir şeydir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu" dedi.

        Semra Özal, Levent Ersöz’ün iddianamesiyle ilgili bir soruya da "O davayı görmedim" yanıtını verdi.

        Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal da aynı soru üzerine, mezarın açılmasına karşı çıkan tek kişi olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

        Ahmet Özal anjiyo olduğu için törene katılamadı.

        DEDESİNİN MEZARINA ÇİÇEK BIRAKTI

        Anma törenine, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Efe, gelini Sinem, torunları Naz ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Metin Salt, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, eski Anavatan Partisi genel başkanlarından Ali Talip Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanlığı adına Mustafa İsen anıta çelenk bıraktı. Anıt mezara hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına da çelenk konuldu.

        Turgut Özal'ın 5 yaşındaki torunu Serra da dedesinin mezarına çiçek bıraktı.Törende daha sonra Özal ailesi, taziyeleri kabul etti. Tören, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi.

        Bu arada, Semra Özal tören alanına merdivenlerin yanına monte edilen sandalye şeklindeki engelli asansörünü kullanarak indi. Özal, törenden ayrılırken de bu sistemi kullanmak istedi. Sistem arızalandığı için Semra Özal'ın oturtulduğu sandalye, yanındaki kişiler tarafından itilerek, hareket ettirildi.

        Öte yandan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından da anıt mezarın çevresine, Özal'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Rahmetle anıyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

        "MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI"

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Özal döneminin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "Özal kalp krizinden öldü; şöyle öldü, böyle öldü" diyenlere olayın böyle olmadığı; bir bakıma Özal'a kurulan komplonun aydınlığa çıkması bakımından çok olumlu karşıladığını söyledi. İddianamenin kabülünün ardından Özal'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonunun kurulmasının şart olduğunu vurguladı.

        CUMHURBAŞKANI GÜL: MİLLETİMİZ ÖZAL'I UNUTMAYACAK

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türk milletinin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak büyük bir memleket sevdasıyla çalıştığını ve üstlendiği bütün görevlerde ülkeye önemli hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.

        Cumhurbaşkanı Gül, Özal'ın vefatının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Özal'ı rahmet ve saygıyla andığını belirten Gül'ün mesajı şöyle:

        "Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Dünyanın gittiği istikameti çok iyi gören Turgut Özal, Türkiye'nin bu istikamet doğrultusunda gerçekleştirdiği değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin dışa açılması ve ülkemizin kalkınması sürecinde büyük hamlelere imza atmıştır. Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Aziz milletimiz Turgut Özal'ı unutmayacak, daima hayırla yad edecektir. Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

        BAŞBAKAN ERDOĞAN: SON NEFESİNE KADAR DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETTİ

        BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının yıl dönümü bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında " Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir" ifadelerine yer verdi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle; "Değerli devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal bürokrat, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, değerli hizmetlerde bulunmuş,örnek kişiliğiyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir. Milletimizin gönlünde mutena ve müstesna bir yer edinen Özal, inanıyorum ki, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir. Bu düşüncelerle, vefatının 20. yıldönümünde 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor, bu kapsamda düzenlenecek anma etkinliklerine başarılar diliyorum."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ