Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İŞTE SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ

        Sarıyer'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırı olayında ölü ele geçirilen saldırganlardan 2'sinin kimliği belirlendi.

        İstinye'deki konsolosluğun alt girişinde gerçekleştirilen ve polis memurları Nedim Çalık, Erdal Öztaş ve Mehmet Önder Saçmalıoğlu'nun şehit olduğu silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada ölü ele geçirilen saldırganlardan birinin Bitlis nüfusuna kayıtlı olan Erkan Kargın (26), diğerinin ise Bülent Çınar olduğu anlaşıldı. Öldürülen diğer kişinin ise kimliğini belirleme çalışmaları sürüyor.

        Cesetleri Adli Tıp Kurumuna kaldırılan bu kişilerin, başka bir suça karışıp karışmadıklarının ortaya çıkartılması için parmak izi ve kan örneklerinin alındığı belirtildi.

        Olayda kullanılan ve saldırganlardan ele geçirilen pompalı tüfek ve tabancaların da ayrı bir suçta kullanıp kullanılmadığının belirlenmesi için incelendiği bildirildi.

        Silahlı saldırının ardından kaçan bir kişi ile kullandığı aracın da bulunmasına çalışıldığı öğrenildi.

        Olay yerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin de incelendiği, çatışmanın 2 dakika sürdüğünün tespit edildiği de kaydedildi.

        Konuya ilişkin Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan inceleme ve araştırmalar da sürüyor. İnceleme ve araştırmalarını sürdüren savcılık yetkililerinin olaya ilişkin çalışmalarda, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileriyle de irtibat halinde olduğu öğrenildi.

        Yetkililer, saldırganların örgütsel bağlantılarına ilişkin bazı bilgiler bulunduğunu, ancak bu konudaki kesin tespitlerin araştırmalar sonucu ortaya çıkacağını ifade ettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ