Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Selami Öztürk, Fikirtepe 15 güne zor başlar

        Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, önceki gün Kadıköy Fikirtepe’deki kentsel dönüşümle ilgili açıklamalar yapmıştı. Yıllardır imar sorunlarıyla gündeme gelen Fikirtepe’de çeşitli nedenlerle başlayamayan inşaatların iki haftaya kadar başlayacağını söylemişti.

        YARIN İMZALANACAK

        Güllüce, “Müjdeler olsun. 15 güne kadar, Fikirtepe’ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar. Allah herkese hayırlı etsin. Birkaç güne kadar Büyükşehir Belediyesi ruhsat için avam proje almaya başlayacak. Bir hafta sonra da bizden ruhsatı alırlar. Takriben 15-20 gün içinde biz orada kazmayı vururuz. Salı günü bununla ilgili dosyayı imzalamış olacağım. Türkiye’nin her tarafıyla ilgili çalışacağız. Çok güzel şeyler yapılacak ve Türkiye iyiyerlere gelecek” demişti.

        ‘DAHA PLAN HAVADA’

        Bu açıklamalara Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten itiraz geldi. Öztürk, 15 güne kadar ruhsatların bile çıkarılamayacağını söyledi: “Fikirtepe’de daha plan havada. Ortada plan yok. Eğitim alanı nerede olacak, sağlık alanı nerede olacak belli değil. Bir kere planın ortaya konulması gerekiyor. 15 güne inşaatlar başlayacak deniyor fakat bunun için gerekli altyapı yok. Bakanlığın ruhsat verecek, denetim yapacak yeterli personeli bile yok. Personelin bu konuda deneyimi de yok. Ruhsatlar nasıl verilecek, denetimi kim, nasıl yapacak belli değil. Bölgede binin üzerinde yıkılan bina var. Yaklaşık 3’te 2’si yıkım bekliyor. İlçe belediyesi devreden çıkarılarak Fikirtepe’de sorun çözülemez.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ