Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Memurlar yarın iş bırakacak, Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim-Sen'den iş bırakma eylemi

        Türkiye Kamu-Sen, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na tepki olarak iş bırakma kararı aldı.

        Türkiye Kamu-Sen'e, Eğitim-Sen'den de destek geldi. İki sendika yarın iş bırakarak eylem yapacak. Tabipler Odası'nda bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, ortak iş bırakma kararını açıkladı. Basın toplantısına Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan da katıldı. Basın toplantısında ilk sözü alan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Milli Eğitim yasa tasarısı dediğimiz bu tasarı kanunlaşırsa tüm okul yöneticilerinin yani 73 bin okul yöneticisinin görevi sonlandırılmış olacak. Buna kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ne uluslar arası hukuk, ne iç hukukumuz nede anayasamız buna izin vermiyor. Bu kanun tasarısı ile açık bir cunta rejimi oluşturuluyor. Bu sivil bir darbedir. Darbeler sadece asker eli ile olmaz. Darbe anlayışı bir zihniyet meselesidir. Onun için buna müsaade etmiyoruz. Her türlü tepkiyi meşru görüyoruz'' dedi.

        İş bırakma kararlarını açıklayan Koncuk, "Eğitim-Sen ile birlikte bütün eğitim çalışanlarının katılacağı bir iş bırakma kararı aldık. Yarın tüm illerimizde eş zamanlı olarak bir iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Siyasi görüşü ideolojisi ne olursa olsun bütün eğitim çalışanlarını bu eyleme davet ediyoruz" diye konuştu.

        Bir baskın yasası ile karşı karşıya olduklarını savunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Bu tasarının içerdiği konuların tamamı bu ülkedeki kamu hizmetleri açısından da onurlu bir insan ve kamu emekçisi olarak yaşama koşulları açısından da muazzam tehlikeler içerdiğini farkındayız. Sıkıştırılmış bir zaman olsa bile tarihsel bir görevimiz olduğu kanısındayız. Biz AKP'nin oluşturmaya çalıştığı bu düzene her dönem itiraz ettik. Bugün atılan adımların bunun bir parçası olduğunu görüyoruz. Evet Türk eğitim-sen ile birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanarak, hizmet üretmeyerek bir başka tanımla grev yaparak alanlara çıkacağız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ