Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı İşler, Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili açıklamalarda bulundu

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 301 kişinin hayatına mâl olan Soma'daki maden ocağı faciasında sorumluluğu bulunanların hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi. İşler, adli ve idari soruşturmaların başlatıldığın, TBMM'nin de harekete geçtiğini kaydetti.

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Soma'da yaşanan maden ocağı faciasında sorumluluğu bulunanların cezalandırılacağını söyledi. Sosyal paylaşım sitesinden konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede İşler, ''Soma'da kaybettiğimiz madenci şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ekmeklerini kara kömürden çıkaran madenci kardeşlerimiz, bembeyaz bir yürek taşıdıklarını 'Çizmelerimi çıkartayım mı?' diyerek gösterdiler.'' ifadelerini kullandı.

        MUHALEFET LİDERLERİNE TEŞEKKÜR

        1999 depremindeki hantallığın aksine Soma'da hükümet olarak derhal harekete geçildiğini savunan İşleri ''Devletimizin bütün imkanları seferber edilmiştir. Enerji Bakanımız olay günü Soma'ya intikal ederken, Sayın Başbakanımız da yurt dışı gezisini iptal ederek ertesi gün Soma'ya gitmiştir. Devlet millet dayanışması sergilenirken, muhalefet liderleri başta olmak üzere sağduyulu hareket eden bütün milletimize teşekkür ediyorum.'' dedi.

        HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK

        Başbakan Yardımcısı İşler, şöyle devam etti: ''Adli ve idari tüm soruşturmalar başlatılmış olup, kim olursa olsun sorumlular hak ettikleri cezayı alacaktır. TBMM de harekete geçmiştir. Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için, gereken bütün adımlar atılacak ve her türlü tedbir alınacaktır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ