Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul'da trafik felç İstanbul sele teslim İşte yollarda son durum İstanbul'da trafik yoğunluğu

        İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti.Etkili olan yağış nedeniyle birçok yerde trafik durma noktasına geldi.Havanın kararmasıyla sokak lambalarının yandığı kentte, trafikteki araçlar da farları açık seyahat etti. İBB'nin trafik sayfası kilitlendi. Siteye yoğunluk haritasına yoğunluk nedeniyle erişimde güçlük çekildi.

        İstanbul'da öğleden sonra bastıran sağanak yağış, en çok E-5 Karayolu'nun Büyükçekmece mevkiinde etkili oldu. Mimar Sinan Köprüsü'ne giden üst geçidin altı göle döndü. Trafik 4,5 saat boyunca durdu.

        Aniden bastıran sağanak yağış sonucu, saat 16.30 sıralarında E-5 Karayolu'nun İstanbul yönünde yolu su kapladı. Mimar Sinan Köprüsü'ne giden üst geçidin altında büyük su birikintisi oluştu. Trafik tamamen dururken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

        SAATLERCE BEKLEDİLER

        Ekiplerin kepçelerle ve iş makineleriyle yaptığı aralıksız çalışma sonucu, E-5 Karayolu'ndaki su birikintisi saatler sonra boşaltılabildi. Trafik de saat 21.00 sıralarında karşılıklı olarak tek şeritten verilmeye başlandı.

        E-5'TE 6 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ!

        Havanın kararmasıyla sokak lambalarının yandığı kentte, trafikteki araçlar da farları açık seyahat etti. Küçükçekmece E5 karayolunda sağanaktan dolayı yaklaşık 6 aracın karıştığı hasarlı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Avcılar'da bazı rögarlarda aşırı yağmur nedeniyle taşkınlar meydana geldi. Su birikintilerinden dolayı araçlar yol almakta zorlanırken, trafik oldukça ağır ilerliyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, köprü ve saçak altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalışıyor.

        BASIN EKSPRESS YOLU YİNE SU ALTINDA KALDI

        İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışın ardından İkitelli Basın Ekspres Yolu su altında kaldı.

        2009 yılında 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin yaşandığı İkitelli Basın Ekspres Yolu, şiddetli yağışın ardından yine su altında kaldı. Öğleden sonra başlayan şiddetli yağış kısa sürede etkisini artırarak hayatı felç etti. Basın Ekspres Yolu şiddetli yağışın ardından suyla doldu. Araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekerken, trafik yoğunluğu yaşandı. Yaşanan şiddetli yağışın ardından çok sayıda araç yolda kaldı. Bazı sürücüler ise bozulan araçlarını iterek ilerletmeye çalıştı.

        Saat 16.10 itibari ile İBB’nin yoğunluk haritasında trafik böyle görüntülendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ