Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İHA saldırısında hasar gören Panama bayraklı ARINA A gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti

        Rusya açıklarında insansız hava aracı (İHA) saldırısında hasar gören Panama bayraklı 'ARINA A' isimli kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 römorkörün eşlik ettiği geçiş nedeniyle boğaz trafiği çift yönlü askıya alındı. Geçiş dron ile havadan görüntülendi.

        KAPTANI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

        İstanbul'dan Rusya'ya hareket ettikten sonra Karadeniz'de Ukrayna'ya ait insansız hava aracının (İHA) saldırısına uğrayan Panama bayraklı 'ARINA A' isimli kuru yük gemisinin kaptanı Dmitry Zhitin'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Gemide bulunan diğer 25 mürettebat ise 7 Ekim'de Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince tahliye edilerek karaya çıkarıldı. Yaklaşık 190 metre uzunluğunda ve 30,5 metre genişliğindeki ARINA A, MARINSAL III römorkörü tarafından çekilerek İstanbul Boğazı açıklarına getirildi.

        REKLAM

        BOĞAZ TRAFİĞİ ÇİFT YÖNLÜ ASKIYA ALINDI

        Geminin Boğaz geçişi, MARINSAL III başta olmak üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 5, Kurtarma 7, Kurtarma 10, Kurtarma 11 ve kurtarma 12 römorkörlerinin eşliğinde gerçekleştirildi.

        Geçiş nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Geminin geçişi dronla havadan görüntülendi. ARINA A'nın onarım için Yalova'daki bir tersaneye götürüleceği bildirildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ