Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Defne yaprağının yağı Haberleri, Güncel Defne yaprağının yağı haberleri ve Defne yaprağının yağı gelişmeleri

defne yaprağının yağı haberleri

Son dakika defne yaprağının yağı haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan defne yaprağının yağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan defne yaprağının yağı haber sayfamızda...
  • Lazanya tarifi

    Yemek Yapma, 21 Temmuz 2023

    Lazanya tarifi

    Lazanya yemeği son yıllarda ülkemizde sıklıkla yapılmaya başlandı. Özellikle davet sofralarının gözdesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazanya kıyma, lazanya yaprağı, domates sosu gibi malzemelerle yapılan lezzetli ve aynı zamanda oldukça doyurucudur. Evde lazanya yapmayı denemek isterseniz sizin için hazırladığımız lazanya tarifi ile damakları şenlendiren lezzette bir lazanya yapabilirsiniz. Hadi, gelin sizin için hazırladığımız lazanya tarifine birlikte bakalım.

  • Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi ile yapılabilecek birbirinden nefis tarifler ve püf noktaları!

    Yemek Yapma, 31 Aralık 2022

    Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi ile yapılabilecek birbirinden nefis tarifler ve püf noktaları!

    Yılbaşı için geri sayım başladı. Çam ağaçları süslendi hediyeler alındı. Şimdi sıra geldi yılbaşının vazgeçilmezi enfes sofraların hazırlanma aşamasına. Yılbaşını evde geçirmeyi planlayanlar şimdiden hazırlıklara başladı bile. Sofra demişken yılbaşı ile özdeşleşmiş hindi olmazsa olmaz elbette. Yılbaşı için hindi tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Birbirinden nefis, tadına bayılacağınız yılbaşı hindisi tarifleri ile yılın en güzel sofralarını kuracaksınız!

  • Yılbaşı sofralarınızı kusursuz hale getirecek püf noktaları: Hindi ile yapılabilecek birbirinden nefis tarifler

    Yemek Yapma, 28 Aralık 2022

    Yılbaşı sofralarınızı kusursuz hale getirecek püf noktaları: Hindi ile yapılabilecek birbirinden nefis tarifler

    Yılbaşına sayılı günler kalmışken hazırlıklar da yavaş yavaş tamamlanmaya başladı. Çam ağaçları süslendi hediyeler alındı. Şimdi sıra geldi yılbaşının vazgeçilmezi enfes sofraların hazırlanma aşamasına. Yılbaşının en güzel taraflarından birisi de hiç şüphesiz kalabalık sofraların kurulduğu eğlence dolu anlardır. Yılbaşını evde geçirmeyi planlayanlar şimdiden hazırlıklara başladı bile. Sofra demişken yılbaşı ile özdeşleşmiş hindi olmazsa olmaz elbette. Yılbaşı için hindi tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Birbirinden nefis tadına bayılacağınız yılbaşı hindisi tarifleri ile yılın en güzel sofralarını kuracaksınız!

  • Defne yaprağı ne zaman toplanır?

    Yaşam, 14 Mart 2023

    Defne yaprağı ne zaman toplanır?

    Defne yaprağı güzel kokusu ve faydalarıyla sevilen bir bitkidir. Kullanım alanı çok geniş olan defne yaprağı temelde kokusu için tercih edilir. Besinlere güzel bir aroma da katan defne yaprağı özellikle balıklarda ve çorbalarda çok fazla tercih edilir. Akdeniz’e özgü bir bitki olan defne yaprağı tütsü amacıyla da kullanılır. Defne yaprağı pek çok bitkiye göre daha özeldir.

  • Diz ağrısına iyi gelen doğal çözümler

    Sağlık, 31 Ocak 2023

    Diz ağrısına iyi gelen doğal çözümler

    Diz ağrısı çok fazla kişinin mustarip olduğu bir rahatsızlıktır. Oldukça rahatsız edici olan diz ağrısı kolay geçmez ve kişinin gündelik yaşamını akışında sürdürmesini engeller. Diz ağrısı çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Özellikle yaşın ilerlemesiyle beraber ortaya çıkan diz ağrılarının sebepleri romatizma ya da kireçlenmedir. Bunların kesin tedavileri olmamakla beraber evde uygulanacak çeşitli egzersizlerle ve bitkisel tedavilerle ağrıların hafifletilmesi mümkündür. Bunun dışında sporda oluşan sakatlanmalar, ani ve ters hareketler ve menisküs gibi sorunlar da diz ağrılarına yol açabilir. Bütün bunların çözümü için evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz karışımlar, egzersizler ve bitkisel yağlarla az da olsa rahatlamanız mümkünüdür. Ancak yine de geçmeyen ve ilerleyen ağrılarda ihmal etmeden uzman bir doktorla görüşmekte fayda vardır.

  • Şifa kaynağı defne yağının inanılmaz faydaları

    Sağlık, 11 Aralık 2020

    Şifa kaynağı defne yağının inanılmaz faydaları

    Defne yaprağı gibi defne yağının da insan sağlığına iyi gelen sayısız mucizevi faydaları vardır. Peki defne yağı nedir? Nasıl elde edilir? Defne yağının yararları nelerdir?

  • Defne yaprağı mucizesi

    Sağlık, 11 Aralık 2020

    Defne yaprağı mucizesi

    Defne yaprağı, vitamin, bakır, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve manganez açısından son derece zengindir. Antik Yunan'da yaz kış hem yeşil kaldığından ölümsüzlük iksiri olarak görülürmüş. Bu yüzden her şeyde kullanılırmış. Peki defne yaprağı nedir? Neye iyi gelir? Defne yaprağının faydaları nelerdir?

  • Türkiye'den Avrupa'ya 14 bin ton defne yaprağı ihracatı

    İş-Yaşam, 13 Mart 2019

    Türkiye'den Avrupa'ya 14 bin ton defne yaprağı ihracatı

    Orman köylüsü için önemli gelir kaynağı olan defnenin yaprağı ve yağı Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve Hollanda başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine gönderiliyor

  • Ünlü şeflerden yeni yıl tarifleri

    Yaşam, 29 Aralık 2016

    Ünlü şeflerden yeni yıl tarifleri

    2017’ye sayılı saatler kaldı. Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. İster istemez yılbaşı gecesi evinde davet verecekler “Ne hazırlasam?” telaşına kapılır. Amacımız heyecan verici leziz yemekler yaratmak ve yılbaşı gecesine yaraşır coşkulu sofralar kurmak. Biz de “Yeni yıla ancak enfes yılbaşı sofralarıyla girilir” düşüncesiyle yenilikleri seven, ilham veren şeflerden kestaneli iç pilavlı fırında hindiden kütük pastaya kadar alternatif ve leziz tarifler aldık

  • En lezzetli balık tarifleri

    Yaşam, 16 Eylül 2015

    En lezzetli balık tarifleri

    Bu mevsim dil, istavrit, kılıç, lüfer, palamut gibi balıklarla sofralarınızı renklendirin. Nasıl mı? Gurme Süreyya Üzmez, Trilye'nin en güzel balık tariflerini HABERTURK.COM için seçti...

  • Yaz sosları

    Yaşam, 28 Haziran 2015

    Yaz sosları

    Ödüllü şeflerden sofralarınızı şenlendirecek sos tarfileri

  • Defne'nin sabuna dönüşümü

    Kültür-Sanat, 10 Aralık 2011

    Defne'nin sabuna dönüşümü

    Eski Roma'dan günümüze kadar kullanılan defne yaprağı,doğal sabun üretiminde yüzlerce yıldır kullanılıyor

  • Bu yağ romatizmaya iyi geliyor

    Sağlık, 05 Ağustos 2014

    Bu yağ romatizmaya iyi geliyor

    Dr. Ömer Coşkun, romatizma ağrılarına defne yağı sayesinde son verilebileceğini söyledi