Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

İklim değişikliği nedenleri Haberleri, Güncel İklim değişikliği nedenleri haberleri ve İklim değişikliği nedenleri gelişmeleri

iklim değişikliği nedenleri haberleri

Son dakika iklim değişikliği nedenleri haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iklim değişikliği nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iklim değişikliği nedenleri haber sayfamızda...
  • İklim değişikliği dünya ekonomisine ciddi zarar verecek

    Dünya, 19 Nisan 2024

    İklim değişikliği dünya ekonomisine ciddi zarar verecek

    İklim değişikliğinin dünya ekonomisine vereceği zarara ilişkin bir rapor daha yayımlandı. Esra Toptaş yazdı…

  • Uzmanlara göre iklim değişikliği, Karadeniz'de aşırı yağışların olasılığını iki katına çıkarıyor

    BBC, 30 Ocak 2024

    Uzmanlara göre iklim değişikliği, Karadeniz'de aşırı yağışların olasılığını iki katına çıkarıyor

    Bir grup iklim uzmanı, iklim değişikliğinin Kasım 2023'te Karadeniz bölgesinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen aşırı yağışların olasılığını iki katına çıkardığını tespit etti.

  • İklim değişikliği nedir?

    Yaşam, 22 Kasım 2023

    İklim değişikliği nedir?

    Dünyamız hızlı bir değişim içerisinde. Sanayileşme ve teknolojinin artması bu değişimin temel sebeplerini oluşturuyor. Hayatımız eski zamanlara oranla kolaylaşsa da dünyamız için yaşanan değişimler çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. İklim değişikliği nedir? Küresel ısınma ile iklim değişikliği neden olur, sonuçları neler ve nasıl önlenir? İşte, detaylar.

  • Irak iklim değişikliğinin sonuçlarından en fazla etkilenen ülkeler arasında: 'Yüzde 40'ı çölleşme riski altında'

    BBC, 05 Eylül 2023

    Irak iklim değişikliğinin sonuçlarından en fazla etkilenen ülkeler arasında: 'Yüzde 40'ı çölleşme riski altında'

    Birleşmiş Milletler (BM), su sıkıntısı çeken Irak'ı iklim değişikliğinin sonuçlarından en fazla etkilenen beş ülkeden biri olarak sıralıyor. Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki ülke, şiddetli kuraklığın ve yenilenebilir su kaynaklarındaki hızlı tükenişin sonuçlarıyla karşı karşıya.

  • Risk artıyor! Sebebi iklim değişikliği

    Gündem, 22 Ağustos 2023

    Risk artıyor! Sebebi iklim değişikliği

    İklim değişikliğine bağlı küresel ısınma tüm dünyayı etkilerken, Türkiye'de de afet riskleri artıyor. Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili, "Özellikle bir alan vermek gerekirse; İç Batı Karadeniz Bölgesi, Çorum ve Çankırı'nın kuzeylerinde orman yangınlarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşayacağımızı ifade etmem gerekir çünkü geçmiş yıllardaki uzun süreli kuraklıklardan kaynaklanan geniş alan kurumalarında bunların ipuçlarını görüyoruz" dedi

  • Sıcak hava dalgalarının nedeni iklim değişikliği

    Dünya, 25 Temmuz 2023

    Sıcak hava dalgalarının nedeni iklim değişikliği

    Birleşik Krallık, Hollanda ve ABD'den bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle bu ay Avrupa'da yaşanan sıcak hava dalgasının 2,5 derece, Kuzey Amerika'da 2 derece ve Çin'de 1 derece daha fazla olduğunu belirledi.

  • "İklim değişikliği kontrolden çıktı!"

    Gündem, 07 Temmuz 2023

    "İklim değişikliği kontrolden çıktı!"

    Dünya ortalama sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı. 3 ve 4 Temmuz'da rekor kıran sıcaklıklar sonrası BM Genel Sekreteri Antonio Guterres "İklim değişikliği kontrolden çıktı" dedi

  • İklim değişikliği: Vietnam'da 44,1 dereceyle sıcaklık rekoru kırıldı

    BBC, 08 Mayıs 2023

    İklim değişikliği: Vietnam'da 44,1 dereceyle sıcaklık rekoru kırıldı

    Vietnam'da 44 dereceden biraz fazla bir sıcaklıkla, şimdiye dek kayıtlara geçen en büyük sıcaklığı gördü. Uzmanlar, rekorun iklim değişikliği nedeniyle kısa sürede kırılacağı görüşünde.

  • Google'dan iklim değişikliğine özel doodle!

    Gündem, 22 Nisan 2023

    Google'dan iklim değişikliğine özel doodle!

    Google, 22 Nisan Dünya Günü'ne özel olarak "İklim Değişikliği" temasını doodle yaptı. Dünya günü anlamı ve önemine dikkat çeken doodle'ın ardından gözler iklim değişikliğini çevrildi. İşte Dünya Günü'nün 50. Yıl dönümüne özel hazırlanan iklim değişikliği doodle'ının anlam ve önemi...

  • Kentlerdeki ağaçların yarısından fazlası iklim krizi nedeniyle risk altında

    BBC, 19 Ekim 2022

    Kentlerdeki ağaçların yarısından fazlası iklim krizi nedeniyle risk altında

    Kentlerdeki ağaçların yüzde 65'i iklim krizi nedeniyle yok olma riskiyle karşı karşıya.

  • İklim değişikliğinin insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

    BBC, 25 Ekim 2021

    İklim değişikliğinin insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

    Bilim insanları ve siyasetçiler, iklim değişikliği nedeniyle dünyanın bir krizle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Ama küresel ısınmanın olduğuna yönelik kanıtlar neler ve bunun insanlardan kaynaklandığını nereden biliyoruz?

  • Dünya Bankası "iklim göçü" uyarısında bulundu

    Dünya, 13 Eylül 2021

    Dünya Bankası "iklim göçü" uyarısında bulundu

    Dünya Bankası, önlem alınmaması durumunda iklim değişikliğinin 2050'ye kadar dünyanın 6 bölgesinden 216 milyondan fazla insanı iç göçe zorlayabileceğini öngördü.

  • Tarımsal çeşitlilik iklim değişikliğiyle değişecek

    İş-Yaşam, 28 Ağustos 2021

    Tarımsal çeşitlilik iklim değişikliğiyle değişecek

    Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Nevzat Birişik, iklim değişikliği nedeniyle alışagelen çeşitlerin ve yetiştiricilik kültürünün aynı şekilde devamının mümkün olmayacağını söyledi. TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik, "İklim değişikliği bize şunu gösteriyor, alışageldiğimiz çeşitlerin ve yetiştiricilik kültürümüzün aynı şekilde devam etme imkanı yok. Hep birlikte kendi imkanlarımızla, kendi çeşitlerimizi en uygun arazimize dikip, çiftçilerimize göstermeliyiz" dedi

  • Türkiye’deki sellerin tek nedeni iklim değişikliği mi?

    BBC, 12 Ağustos 2021

    Türkiye’deki sellerin tek nedeni iklim değişikliği mi?

    Karadeniz ve doğu illerde yaşanan sel felaketleri sonrası yetkililer ve bazı uzmanlar iklim değişikliği ve şiddetli yağışlara işaret etti. Peki sel ve su taşkınlarının sebebi yalnızca iklim değişikliği mi? İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetimi Kurulu üyesi Jale Alel, BBC Türkçe'den Öykü Altuntaş'ın sorularını yanıtladı.

  • 45 bin 500 yıl öncesine ait! İklim değişikliği kurbanı oldu

    Yaşam, 20 Mayıs 2021

    45 bin 500 yıl öncesine ait! İklim değişikliği kurbanı oldu

    Araştırmacılar, Endonezya'daki 45 bin 500 yıl önce çizilen dünyanın en eski yaban domuzu resminin iklim değişikliği nedeniyle zarar görerek yok olmaya yüz tuttuğunu açıkladı

  • İklim değişikliği nedir, küresel ısınmanın kanıtı var mı?

    BBC, 17 Ocak 2020

    İklim değişikliği nedir, küresel ısınmanın kanıtı var mı?

    BBC, yıl boyunca iklim değişikliği ile ilgili özel yayınlar yapmayı planlıyor. Bilim insanları küresel ısınma ve iklim değişikliğinin dünyada felaket boyutlarında etkiler yapmaya başladığına dikkat çekiyor. İklim değişikliği konusunda merak edilenleri derledik.

  • İklim değişikliği nedeniyle 1 milyar insana hastalık bulaşabilir!

    Dünya, 29 Mart 2019

    İklim değişikliği nedeniyle 1 milyar insana hastalık bulaşabilir!

    Bilim insanları, iklim değişikliği ve sıcaklıkların artması nedeniyle 2080 yılına kadar 1 milyardan fazla kişinin sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalıklara maruz kalabileceği uyarısı yaptı.

  • Apple: İklim değişikliği iPhone satışlarını artıracak

    Teknoloji, 23 Ocak 2019

    Apple: İklim değişikliği iPhone satışlarını artıracak

    Son günlerde iPhone satışlarındaki düşüşle gündemden düşmeyen Apple ile ilgili yatırımcıları sevindirecek ama kamuoyunda çok tartışılacak bir rapor geldi. ‘Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin yol açtığı felaketler sizi nasıl etkileyecek?’ sorusuna Apple şu yanıtı verdi: “Büyük kadırga felaketlerinde görülen acil yardım ihtiyacı, iPhone ve Apple Watch'larda ‘artan müşteri sadakati ve talebine’ yol açabilir. İklim değişikliğinden elde edilen olumlu etkiyi, 920 milyon dolar olarak öngörüyoruz.”

  • İklim değişikliği: Küresel ısınmanın dev maliyeti 2018'e damga vurdu

    BBC, 28 Aralık 2018

    İklim değişikliği: Küresel ısınmanın dev maliyeti 2018'e damga vurdu

    Yardım kuruluşu Christian Aid, iklim değişikliğiyle ilişkilendirilen sıra dışı hava olaylarının 2018'de dünya çapında binlerce kişinin yaşamını yitirmesine ve büyük maddi hasarlara yol açtığını açıkladı. BBC Çevre Muhabiri Matt McGrath'in haberi.

  • Türkiye'nin ilk iklim sigortası

 

    Sigorta, 10 Ekim 2019

    Türkiye'nin ilk iklim sigortası  

    Hayata geçirdiği ‘Yerküreye Saygı’ projesi ile küresel iklim değişikliği konusunda toplumsal ve bireysel farkındalığı artırmayı amaçlayan Sompo Sigorta, küresel iklim değişikliğinin yol açtığı hasarları da koruma altına alan Türkiye’nin ilk ‘İklim Sigortası’nı hizmete sundu.

  • "El birliğiyle iklimi bu hale getirdik"

    Kültür-Sanat, 26 Ağustos 2019

    "El birliğiyle iklimi bu hale getirdik"

    İbrahim Büyükak, ilk öğrencilerinden olduğu Yılmaz Erdoğan'ın 'Yaz' öğretisinden yola çıkarak kalfalık döneminde yazdığı 3 filmle senaristlikte de rüşdünü ispatladı. Büyükak, 4'üncü filmi 'Bayi Toplantısı'nın çekim gününü rol arkadaşları Doğu Demirkol, Onur Buldu ve Büşra Pekin ile sabırsızlıkla beklerken tek endişesi iklim değişikliği nedeniyle görünen zamansız hava değişimi. İbrahim Büyakak, insanoğlunun el birliğiyle iklimin değişmesine neden olduğunu söyledi