Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 25 Ekim: Gündökümü, Günlerin Tortusu ve Yazılı Günler eserlerinin yazarı kimdir? Hadi 12.30

        Hadi ipucu 25 Ekim sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak;Gündökümü, Günlerin Tortusu ve Yazılı Günler eserlerinin yazarı kimdir? sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bugün12.30'da oynanacak hadi ipucu yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu 25 Ekim sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU 25 EKİM

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bugün saat12.30'de

        Ödül ise;henüz belli olmadı...

        HADİ İPUCU SORUSU 25EKİMCEVABI:TOMRİS UYAR

        REKLAM

        Tomris Uyar kimdir?

        Tomris Uyar(15 Mart 1941 - 4 Temmuz 2003)Türköyküyazarı veçevirmen. İngiliz Kız Ortaokulu'nda, şimdiki adıRobert KolejolanArnavutköyAmerikan Kız Koleji'nde eğitim gördü (1961).İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi (1963).

        Cemal SüreyaveÜlkü Tamerile beraberPapirüsdergisi kurucularından olan Uyar’ın deneme, eleştiri ve kitap tanıtma yazılarıYeni Dergi,Soyut,Varlıkgibi dergilerde yayımlandı. On öykü derlemesinden Yürekte Bukağı ile 1979, Yaza Yolculuk ile 1986Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. 60’ı aşkın çevirisi kitaplaşan Uyar’ın günlükleri, “Gündökümü” genel başlığı altında, yayımlandı. Yürekte Bukağı ve Yaza Yolculuk öykü kitapları ile Sait Faik Hikâye Armağanı'nı aldı.

        İlk evliliğini şairÜlkü Tamerile yapan Tomris Uyar'ın evliliği Eylül isimli kızlarının sütten boğulması üzerine son bulur.

        Tomris Uyar, şairTurgut Uyarile evlidir ve Hayri Turgut Uyar isimli, İTÜ'de öğretim görevlisi bir oğulları vardır. 2003 yılında kanser nedeniyle vefat eden yazarın kabri Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ