Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)HAKKARİ Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesi ile Esendere beldesinde dün meydana gelen sel sonrası hasarın oluştuğu mahallelerde incelemelerde bulundu. Vali Akbıyık, "Yollarımızda, köprülerde, menfezlerimizde, içme sularında, alt ve üst yapılarda hasarlar var. İnşallah tüm kurumlarımızın el birliğiyle en kısa zamanda sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.

        Yüksekova İlçesi ile Esendere beldesinin bazı mahallelerinde dün etkili olan sağanak sonrası sel meydana geldi. İlçenin İnanlı, Akalan mahalleleri ile Gökyurt ve Adaklı köylerinde sel hasara neden oldu. Vali İdris Akbıyık, beraberindeki Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Hakkari Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek ile birlikte selin etkili olduğu bölgeleri ziyaret etti.

        Vali Akbıyık, sel nedeniyle Yüksekova İlçesi ile Esendere beldesine bağlı mahallelerin yollarının, içme sularının ve tarım arazilerinin hasar gördüğünü söyledi. Bölgede durum tespiti yapıp vatandaşların dertlerini dinlediklerini belirten Vali Akbıyık, ilgili tüm ekiplerin bölgede tespit çalışması yürüttüğünü söyledi. Vali Akbıyık, "Yollarımızda, köprülerde, menfezlerimizde, içme sularında, alt ve üst yapılarda hasarlar var. İnşallah tüm kurumlarımızın el birliğiyle en kısa zamanda sorunlarını çözeceğiz. Biz de bugün köylerimizi büyük oranda ziyaret ettik. Allah beterinde korusun buradan Antalya´ya, Muğla´ya geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Hakkari / Yüksekova Yaşar KAPLAN

        2021-08-03 18:17:34

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler