Hintli 'cip'in tasarımının çalıntı olduğuna karar verildi
ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Hindistan merkezli otomotiv üreticisi Mahindra'nın Roxor modelinin Jeep Wrangler'in tasarımını çaldığına yönelik bir karar aldı. Bu doğrultuda aracın ABD sınırları içerisindeki satışı durduruldu. 1940 yılında Jeep modellerini Hindistan'da üretmek için lisans anlaşması imzaladığını hatırlatan Mahindra, Roxor'u ABD'de üretme ve satma hakkına sahip olduğunu öne sürerek, aracın tasarımını değiştirdiğini duyurdu
ABONE OLKüresel otomotiv sektöründe, başta Çin olmak üzere Hindistan ve diğer ülkelerde araç üreten markalar, ABD pazarına girerek kendilerini ispatlamak istiyorlar. Bu markalardan Hintli üretici Mahindra ise, uygun fiyatlı arazi taşıtı Roxor ile ABD'li tüketiciye ulaşmaya çalışıyor.
Fakat, Roxor'un tasarımında Jeep'in Wrangler ile benzerlikler bulunması, Hintli üreticiyi davalar ile karşı karşıya bıraktı. Öyle ki, Jeep markasının sahibi Fiat Chrysler Automobiles (FCA), bir süre önce tasarımının çalındığı yönünde Mahindra'dan şikayetçi olmuştu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ