Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İltihaplı Sivilce Neden Olur ve Nasıl Geçer? İltihaplı Sivilceye Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sivilceler genel olarak gözeneklerin dolmasıyla ilgilidir ve kimse tarafından istenmezler. Gözeneklerde yağ ve kirin toplanması sivilce oluşumuna neden olur. Bunların temel nedenler arasında aşırı yağ içeren besinlerin tüketilmesi, su tüketiminin az olması, karaciğerin yağlanması, sivilceye neden olan ilaçlar, beslenme düzeninin bozuk olması, stres altında kalmak ve çeşitli özel dönemlerde bulunmak yer alır. İltihaplı sivilceler diğerlerinden daha büyük belirgindir. Patladığında da iz kalma olasılığı yüksektir. Çıktığı bölgede ağrılara da yol açabilen iltihaplı sivilceleri çeşitli yöntemlerle tedavi etmek mümkündür. Ancak iltihap olduğu için bölgenin enfeksiyon kapmamasına dikkat edilmesi gerekir. Bu içeriğimizde iltihaplı sivilce neden olur, nasıl geçer? İltihaplı sivilceye ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm ayrıntılar…

        REKLAM

        İltihaplı Sivilce Neden Olur?

        İltihaplı sivilce pek çok kişide çıkabilir. Peki iltihaplı sivilce neden olur? Beslenme koşulları, fazla yağlı yemek ve stres altında kalmak iltihaplı sivilceye neden olabilir.

        İltihaplı Sivilce Nasıl Geçer?

        İltihaplı sivilce nasıl geçer? Konusu bu sorundan mustarip olan kişilerden tarafından çok fazla merak edilmektedir. Evde uygulanabilecek çeşitli bitkisel yöntemlerle de iltihaplı sivilceden kurtulmak mümkündür. Fakat risk almamak için yine de bir dermatolog ile görüşmek daha faydalıdır. Böylece ciltte iz bırakmadan çeşitli krem ve losyonların yardımıyla iltihaplı sivilce geçer.

        İltihaplı Sivilceye Ne İyi Gelir?

        İltihaplı sivilceye ne iyi gelir? Diye merak edenlere öncelikle bu sivilcelerin patlatılmaması gerektiğini söyleyebiliriz. Pek çok kişi dikkatsizce bu sivilceleri patlatır ve ciltte yara izlerinin oluşmasına neden olabilir. Bu sivilceler için özel kremler vardır. Bunlarla tedavi etmek mümkündür.

        REKLAM

        İltihaplı Sivilce Sıkılır mı?

        İltihaplı sivilce sıkılır mı? Sorusunun en kesin yanıtı sıkılmazdır. Çünkü bu sivilce türü diğeri gibi değildir ve ciltte yara oluşmasına ya da iltihabın dağılmasına neden olunabilir. Bu yüzden iltihaplı sivilce sıkılmamalıdır. Bir cilt uzmanı ile görüşüp onun tavsiye ettiği kremlerle tedavi edilmesi daha uygundur.

        İltihaplı Sivilceleri Ne Kurutur?

        İltihaplı sivilceleri ne kurutur? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Genellikle limon suyu sivilcelerin kurumasına oldukça faydalıdır. Ayrıca gül suyu ya da gül mayası da faydalı olabilir.

        Yüzdeki İltihaplı Sivilce Nasıl Geçer?

        Yüzdeki iltihaplı sivilce nasıl geçer? Diye merak edenlere iltihaplı sivilcenin antibiyotikli krem sürülerek 1 gece yara bandı ile kapatılıp bekletilmesiyle geçeceğini söyleyebiliriz. Ertesi güne sivilce kendiliğinden patlar. Fakat ardından bölgenin temiz tutulması ve fazla dokunulmaması iz kalmaması açısından çok önemlidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ