Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İnatçı Kuru Öksürüğü Anında Hemen Şurup! Bitkisel Çaylar ve Doğal karışımlar!
        1

        Öksürük aslında vücuttan yabancı maddelerin atılmasını sağlayan bir reflekstir. Grip ve nezle gibi hastalıkların neden olduğu öksürüklerde mukus üretimi arttığı için boğazı tahriş etmektedir. Bu nedenle uzmanlar sık sık su tüketilerek mukusun giderilmesini tavsiye ederler.

        2

        İnatçı öksürük olarak bilinen kuru öksürükte ise mukus bulunmaz. Boğazın gerisinde rahatsız edici bir kaşıntı hissiyatı öksürme refleksini artırır. Kuru öksürüğün başında yine üst solunum enfeksiyonları gelir. Kontrol altına alınması zor olan kuru öksürük, birkaç hafta boyunca devam edebilir.

        3

        TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI

        Ayva meyvesi ve yaprakları uzun yıllardan beri öksürüğe iyi gelir. İçerisindeki bileşenler boğaz yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir ve boğazı yumuşatır. Ayva bitkisinin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarını ise 3-5 dakika demledikten sonra günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.

        4

        AYVA, BAL VE IHLAMUR

        Bu karışımdan elde edilen çay, kuru öksürük gibi inatçı geçmeyen hastalıklara iyi gelerek boğazı yumuşatır. Günde 2-3 fincan Ayva, Bal ve Ihlamuru karıştırarak içebilirsiniz.

        5

        ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL

        Karanfilin içerisindeki bileşenler, ağız, burun ve boğaz yolu iltihaplarında, antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahiptir. Zencefilin içerisinde bulunan bileşenler ise iltihap giderici etkiye sahiptir. 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile bu karışımı tüketebilirsiniz. İsterseniz içerisine limon ilave ederek günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.

        6

        ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN

        1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz veya taze zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu sıcak suyun içerisine karıştırarak veya direk öğün aralarında günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini hafifletebilirsiniz.

        7

        KOZALAK ŞURUBU

        Pek bilinmeyen kozalak şurubu aktarlarda satılıyor. Doğal kozalaktan yapılan şurup içerisinde herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Gece geçmeyen inatçı kuru öksürüğe oldukça etki eden kozalak şurubunu, günde 2 kaşık olarak tüketebilirsiniz.

        8

        Viral enfeksiyonlardan dolayı meydana gelen öksürüğün giderilmesi önemlidir. Gerekli durumlarda öksürüğün kontrol altına alınması için ilaç tedavisi uzmanlar tarafından önerilebilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ