Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnci kefalinin akıntıya karşı dansı
        1

        Türkiye'nin 3 bin 713 kilometrekare yüz ölçümüne sahip Van Gölü'ndeki tek balık türü olan inci kefali, üreme dönemi 15 Nisan- 15 Temmuz günlerinde tatlı sulara göç ediyor.

        2

        Bu yolculukta eşsiz görüntü ortaya çıkaran inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında jandarma ekipleri tedbir alıp, sürekli denetim yapıyor.

        3

        DHA'nın haberine göre, Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı sularından çıkarak, yumurtalarını bırakmak için akarsulara akın eden balıklar, önlerine çıkan engelleri zıplayarak, geçiyor.

        4

        Milyonlarca balık, bu göçte görsel şölen sunuyor. Vanlılar ise bu doğa olayının yoğun olarak görüldüğü Muradiye ilçesinin Bendimahi bölgesine izlemek için akın ederken, balıkları avlayan martıların da mücadelesine tanıklık ediyor.

        5

        Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, balıkların, nehrin akıntısının tersine uçarak, ziyaretçilere göç serüveni yaşattığını, bu nedenle halk arasında buna 'zorlu yolculuk' denildiğini söyledi.

        6

        Yaşar, "Balıklar nehrin akıntısının tersine adeta uçarak, ziyaretçilere bir göç serüveni yaşatıyor. Gerçekten muhteşem bir olay. Bu muhteşem doğa olayını görmemiş olanlar, mutlaka gelip görsünler.