Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son dakika: Evsiz adamın inanılmaz değişimi! 'İnsanlık ölmemiş' dedirtti
        1

        Brezilyalı evsiz adam Joao Coelho Guimaraes, berber ve mağaza sahibi Alessandro Lobo'nun sayesinde büyük bir değişime uğradı.

        2

        Guimaraes'in fotoğraflarının sosyal medyadan paylaşılması ise duygusal bir hikayeyi gün yüzüne çıkardı.

        3

        10 yıl önce ortadan kaybolduktan sonra öldüğü bildirilen adamı sosyal medyadaki fotoğraflardan tanıyan aile ile evsiz adam yıllar sonra bir araya geldi.

        4

        45 yaşındaki Joao Coelho Guimaraes’ın yolu mağaza ve berber sahibi Alessandro Lobo ile düşünce hayatı değişti…

        5

        Evsiz adama aç olup olmadığını soran Lobo’nun teklifini reddeden Guimaraes, yalnızca sakalını kesmek için tıraş bıçağı istedi.

        6

        Lobo ise bununla yetinmedi ve evsiz adama güzel bir gün yaşatmaya karar verdi.

        7

        Berber dükkanında saçı, sakalı ve bıyıkları kesilen Guimaraes’e üç gömlek, bir çift pantolon, bir ceket ve birkaç yeni ayakkabı hediye edildi.

        8

        Lobo, insanları yardıma teşvik etmek içim Guimaraes'in değişimini sosyal medyada paylaştı.

        9

        Öncesi ve sonrası fotoğraflar sosyal medyada büyük kitlelere ulaştı…

        13

        Lobo, ailenin on yıldan fazla bir süredir Guimaraes’tan haber almadıklarını söyledi ve ekledi:

        14

        Niyetimiz, Noel zamanında çabayla birinin hayatını değiştirebileceğimizi göstermekti. Bu kadar yankı uyandıracağını hayal etmemiştik"

        15

        Lobo, evsiz adamın çok utangaç olduğunu ve az konuştuğunu belirtirken ve yeni görünüşü için çok minnettar olduğunu söyledi.

        16
        17

        PATRONDAN ÇALIŞANA BÜYÜK SÜRPRİZ

        ABD'nin New Orleans eyaletinin, Louisiana kentinde yaşayan Walter Carr'ın arabası yeni işine başlamadan bir gün önce bozuldu.

        18

        Ancak vazgeçmek yerine zor yolu tercih eden Carr, yeni işine zamanında varabilmek için yürümeye karar verdi ve yola gece 12'de çıktı. Planı 32 kilometre yürüdükten sonra, saat 7 sularında şirkete varmaktı. 4 saat yürüdükten sonra bir polis Carr'ı yoldan aldı ve kahvaltı ısmarladı.

        19

        Kahvaltıdan sonra ısrarlara rağmen dinlenmeyi reddedip yola devam eden Carr'ın bu hareketi polisi çok etkiledi. Polis, Carr'ın azmini sosyal medyadan anlattı.

        20

        Walter'ın hikayesi sosyal medyada viral olunca şirketin CEO'su Luke Marklin'in dikkatini çekmeyi başardı. Marklin yaptığı açıklamada, Walter'la aynı takımda olduğum için gurur duyuyorum… Bu hafta kendisine teşekkür etmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

        21

        Tennessee'den gelen patronun Walter Carr'la karşılaşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Patron, azmini övdüğü Carr'a 2014 model aracını hediye etti.

        22

        Carr'ın arabasını tamir ettirmesi için internette başlatılan yardım kampanyasında da 8 bin dolardan fazla para toplandı.

        23

        YOLDA TANIŞTIĞI UYUŞTURUCU BAĞIMLISI ARKADAŞI ÇIKMIŞTI, İŞTE SON HALİ!

        Wanja Mwaura isimli Kenyalı kadın, bir gün yolda çocukluk arkadaşı Patrick Hinga'ya rastladı. Patrick'in uyuşturucu bağımlısı ve evsiz olduğunu gören Wanja onu bu bataktan kurtarmaya karar verdi. Evsiz adamın son hali görenleri duygulandırdı!

        24

        Kenya'nın Nairobi yakınlarında yaşayan 32 yaşındaki Wanja Mwaura bir gün markete gittiği sırada birinin ona seslendiğini duydu. Wanja, iş başta kendisine seslenen kimseyi tanımadı.

        25

        Ancak kendisini tanıtınca evsiz adamın 34 yaşındaki eski okul arkadaşı Patrick "Hinga" olduğunu anladı. 1992 yılında Patrick'el tanışan Wanja, o yılları şöyle anlatıyor:

        "Patrick, okulda çok başarılı bir öğrenciydi. Okulun futbol takımında oynuyordu. Hatta o kadar başarılıydı ki ona Pele derdik."

        26

        Ancak Patrick, yıllar boyu uyuşturucu bağımlılığıyla problem yaşadı. Dersleri kötüleşti, sigara ve esrar içtiği için okuldan atıldı. Annesi onu iyileştireceğini düşünerek Patrick'i akıl hastanesine yatırdı. Yattığı hastaneden birkaç kez kaçtı ve geri döndü. Akıl hastanesinde de uyuşturucu bağımlılığı daha kötüye gitti.

        27

        Git gide daha kötü bir hale gelen Patrick hastaneden kaçarak Nairobi sokaklarında yaşamaya başladı. Annesi yine de ona yemek götürüp yardımcı olmaya çalıştı.

        28

        Wanja da bu olaylardan sonra arkadaşını bu bataklıktan kurtarmak için elinden geleni yaptı. İlk başta çocukluk arkadaşı Patrick'e yemek ısmarlayan Wanja ona telefon numarasını vererek ne zaman isterse arayabileceğini söyledi.

        29

        Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak ve yeni bir hayata başlamak isteyen Patrick'in davranışı Wanja'yı çok etkiledi.

        30

        Vefalı kadın da cebindeki birikimle onu bir rehabilitasyon merkezine kaydettirmeye karar verdi.

        31

        Hatta Patrick'in kendi işini kurmasına bile yardımcı oldu. Gelen yardımlarla 'Hinga'nın Dükkanı' açıldı.

        32

        Patrick'in son hali görenleri duygulandırdı.

        33

        SOKAKLARDA YAŞAYAN EVSİZ İNSANLARIN SAÇLARINI KESİYOR

        Uyuşturucu bağımlısı olan Nasir Sobhani uzun soluklu bir uyuşturucu tedavisi sürecinde kendine çok anlamlı bir uğraş buldu: Sokaklarda yaşayan evsiz insanların saçlarını kesmek!

        64
        65

        TRENDE UYUYAKALDI, UYANDIĞINDA YANINDA 100 STERLİN BULDU

        İngiltere'de yaşayan üniversite öğrencisi Ella Johannessen, trenle yolculuk yaparken annesine 35 sterlininin kaybolduğunu söyledi.

        66

        Daha sonra uykuya dalan Johannessen, uyandığında yanında peçeteye sarılmış şekilde 100 sterlin buldu. Babasının hayatını kaybetmesinden sonra çok zor bir dönem yaşadığını söyleyen İngiliz kadın, böyle bir jestin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

        67

        Johannessen'in yapılan iyiliği anlattığı gönderisi Facebook'ta binlerce paylaşım aldı.

        68

        Annesiyle telefon konuşmasını dinleyen bir yabancı tarafından bırakılan parayı görünce gözyaşlarına boğulan genç kadın, şimdi teşekkür etmek için tüm ülkede kendisine 100 sterlin bırakan kişiyi arıyor.

        69

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ