Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanya’dan Ukrayna’ya silah yardımı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, temsilciler meclisinde Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları ve İspanya’nın bu konudaki tutumunun tartışıldığı oturumda konuşma yaptı. Rusya’nın saldırılarına karşı ülkesinin Ukrayna’ya yardım olarak silah gönderme kararı aldığını duyuran Sanchez, bu yardımın daha önce açıkladıkları gibi sadece Avrupa Barış Fonu (EPF) aracılığıyla değil, doğrudan yapılacağını belirtti. Sanchez ayrıca Ukrayna’ya asker göndermeyeceklerini, çünkü NATO’nun böyle bir kararı olmadığını ifade etti. Rusya’nın saldırılarını sadece Ukrayna’ya değil, tüm Avrupa’nın ilke ve değerlerine bir tehdit olarak gördüklerini belirten Sanchez, bu nedenle Avrupa’nın bu tehditle başa çıkmak için dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğini savundu.

         Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı tehdidi!
        Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı tehdidi! Haberi Görüntüle
        REKLAM

        YAPTIRIMLARIN MALİYETİ OLACAK

        Başbakan Sanchez, Rusya’ya uygulanan yaptırımların İspanya ve tüm Avrupa için ekonomik açıdan bir maliyeti

        olacağını belirterek, özellikle doğalgaz ve ham petrol fiyatlarında önemli bir artış olmasını beklediklerini ancak bu ürünlerde arz garantisi bulunduğunu söyledi.

        Sanchez, pazartesi günü yaptığı açıklamada ülkesinden Ukrayna’ya doğrudan silah yardımı yapılmayacağını, tüm yardımın Avrupa Barış Fonu aracılığıyla yapılacağını söylemişti.

        EL BOMBASI, MAKİNELİ TÜFEK VE MERMİ GÖNDERİLECEK

        İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanyol televizyonu Antena 3'e yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya ilk etapta, tanklara karşı kullanılacak 1370 el bombası, 700 bin mermi ve makineli tüfek gönderileceğini bildirdi.

        Robles, "İlk sevkiyat cuma günü sabahı Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir noktaya gönderilecek ve Ukrayna yönetimi tarafından alınacak." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ