Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya İsrail'de hükümeti kurma görevi Netanyahu'ya verildi

        #resim#717940#- Getty Images

        Binyamin Netanyahu ve Benny Gantz

        İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin, 17 Eylül'deki erken seçimde partisi ikicinci sırada gelen Başbakan Binyamin Netanyahu'ya hükümeti kurma görevini verdi.

        Netanyahu daha önce rakibi merkez sol Mavi-Beyaz ittifakının lideri Benny Gantz'a büyük koalisyon önerisinde bulunmuş, ancak Gantz teklifi reddetmişti.

        • İsrail seçimleri: Netanyahu'nun büyük koalisyon teklifini rakibi reddetti

        Seçimlerde, 120 sandalyeli parlamentoda Gantz'ın partisi 33, Netanyahu'nun Likud Partisi ise 32 sandalye kazandı.

        Netanyahu'nunaltı hafta içinde hükümeti kurması gerekiyor.

        #resim#717941#- EPA

        İsrail Devlet Başkanı Reuven Livin partilerle bir dizi toplantı yaptı

        Bu yıl yeniden seçimlere gitmemek için elinden geleni yapacağını söyleyen Devlet Başkanı Livin, "Netanyahu'nun hükümet kurma şansı daha fazla" diye konuştu.

        Kendisine parlamentodan Netanyahu için 55, Gantz içinse 54 öneri geldiğini belirtti.

        Pazartesi günü, Arap kökenli milletvekilleri, emekli Korgeneral Gantz'ın başbakan olmasını önermişti. Arap partilerinin oluşturduğu ve seçimlerde üçüncü gelen Ortak Liste bloku, Netanyahu'yu iktidardan indirmek istediğini ifade etmişti.

        1992'den bu yana ilk kez bir Arap siyasi grubu, İsrail başbakanına onayını açıklamış oldu.

        • Filistinlilerin gözünden İsrail seçimleri: ‘Ha Pepsi ha Coca-Cola’

        Ortak Liste seçimlerde 13 sandalye kazandı. Gantz bunların tümünün desteğini alsa bile çoğunluğu sağlayamıyor.

        İsrail'de Nisan ayında yapılan seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanınca 17 Eylül'de seçimler tekrarlanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ