Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Büyük panik! İstanbul sokakta!

        İstanbul'da Silivri açıklarında 13:59'da 6,0 büyüklüğünde deprem meydana gelen deprem paniğe yol açtı. Depremin şiddetiyle birçok kişi panikle binalardan dışarı fırladı. Ev ve iş yerleri bulunanların yanı sıra okullarda korku dolu anlar yaşandı.

        OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Okullarda öğrenciler sınıflardan hızla bahçeye çıkarıldı.

        Deprem nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim yarım gün tatil edildi.Depremin ardından korku ile okul önlerine gelen veliler ise çocuklarını alarak evlerine döndü.

        Hastanelerde de vatandaşlar acil servisleri boşalttı.

        AVCILAR'DA CAMİ MİNARESİ YIKILDI

        REKLAM

        Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresinin yıkılması üzerine olay yerinde güvenlik önlemi alındı.

        Avcılar'daki D-100 kara yolunun yanında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin bir minaresinin üst kısmı meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem esnasında devrildi.

        Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.

        Ayrıca bölgeye, her ihtimale karşı arama kurtarma köpeğinin de cami çevresinde bekletildiği gözlendi.

        Polis ekipleri, caminin bulunduğu yolu güvenlik şeridi çekerek yaya ve araç geçişine kapattı.

        Yıkılma esnasında, cami içerisinde kimse bulunmazken, etrafındaki vatandaşlardan da yaralanan olmadı.

        Görgü tanığı Ahmet Hararcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metrobüse gitmek için caminin önünden geçerken deprem olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Hararcı, "Bu arada bir ses duydum. Ağacın üzerinde herhangi bir şey var zannettim. Bir de havaya doğru bir baktım minare gidip geliyor. Ağacın dalı gibi sallandı. Üçüncü sarsıntıda yola doğru yıkıldı ama düşmedi. Teller tuttu. Yıkılan bölüm askıda kaldı. Sonradan kendiliğinden düştü." dedi.

        Öte yandan, deprem nedeniyle Fatih Camisi Medresesi kubbesinde bulunan alem de hasar gördü.

        FATİH'TE TARİHİ BİNALAR KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE YIKILDI

        Fatih Balat Esnaf Loncası Sokak'ta bulunan 3 tarihi binanın bir kısmı yıkıldı. Yıkılan binaların daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından riskli olduğu gerekçesi ile boşaltıldığı öğrenildi.

        Deprem sonrası olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri binaların öncelikle doğalgaz hatlarını keserek önlem aldı.

        Yapılan çalışmaların ardından tarihi binalar ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

        Yıkım anı ise kameralar tarafından kaydedilirken, çalışmalar drone ile havadan görüntülendi.

        BEYOĞLU'NDA BİR BİNA TAHLİYE EDİLDİ

        Beyoğlu'nda deprem nedeniyle bir binada çatlaklar oluştu, bina ile bitişiğindeki başka bina arasında ayrıklar meydana geldi. 6 dükkan ve 4 dairenin bulunduğu bina boşaltılarak mühürlendi.

        İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Beyoğlu Abdülhak Hamit Caddesi'nde bulunan 5 katlı binada çatlaklar oluştu, sıvası döküldü. Bina ile bitişiğindeki başka bina arasında ayrıklar meydana geldi. 6 dükkan ve 4 dairenin bulunduğu bina Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından boşaltılarak mühürlendi. Ekipler, bina çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Binadan tahliye edilenlerin ise dışarıda bekleyişi sürüyor.

        DEPREMDEN DOLAYI BELEDİYE EKİPLERİ BİNAYI BOŞALTTI

        REKLAM

        40 yıldır binada oturduğunu söyleyen Naim Sarı, "Deprem dolayısıyla belediye ekipleri binayı boşalttılar. Yaşayan 16 kişi vardı hepsi dışarı çıktı. Şuan mağdur durumdayız. Depremden dolayı İki bina arasındaki sıvalar döküldü. Ama iç kısımlarda bir şey yok. Kalacak bir yerimiz yok" dedi.

        Şirinevler Yeniçeri Sokakta bulunan bir apartman deprem nedeniyle çatladı. Apartman tedbir amaçlı boşaltılırken çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştu.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA: YAN YATAN BİNA TAHLİYE EDİLDİ

        İstanbul’daki 5.8’lik depremin ardından AFAD’dan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonundaki müdahale çalışmaları sürüyor. İstanbul’daki ilk belirlemelerde, Biruni Üniversitesi karşısındaki surlarda yıkıntı, bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar, Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar tespit edildi. Avcılar’da bir minare yıkılırken, Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edildi. 28 artçının meydana geldiği deprem sonrası enerji hatları ve alt yapıda bir sorun tespit edilmezken bazı baz istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor" denildi.

        REKLAM

        Yetkililer halkı hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyarıyor.İstanbul'da yaşanan deprem paniği görüntülere böyle yansıdı.

        "80 AFAD ARAMA KURTARMA UZMANI İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ"

        Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

        "En büyüğü 4.1 büyüklüğünde 29 artçının oluştuğu deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 110 kişilik ilk ekibin, hasar analizi için çalışma yürüttüğü kaydedilen AFAD açıklamasında, "Olası ihtiyaca karşı AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği’ne destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar’daki dört AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden 80 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı, İstanbul’a sevk edildi. Olası takviye amacıyla sevk edilen AFAD ekipler dışında, Marmara bölgesindeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi.

        REKLAM

        Yer kabuğunun 6.99 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD İstanbul’un yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak yaşanan olumsuzluk olup olmadığı tespit ediliyor. Deprem, İstanbul’un yanı sıra Marmara bölgesi genelinde hissedildi. AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi. Emniyet ve Jandarma’ya ait hava araçları, İstanbul’un yukarıdan gözlenmesi için havalandı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı’ndan ekipler olay yerine intikal ediyor. AFAD Afet Lojistik Merkezleri ise hazır halde bekletiliyor.

        Vatandaşlarımızın Dikkatine: Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

        KAĞITHANE'DE BİR BİNA YANINDAKİ BİNAYA YASLANDI

        İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Kağıthane'de çatlakların oluştuğu bina yanındaki binaya yaslandı. Her iki bina boşaltılarak mühürlendi.

        Gürsel Mahallesi Testi Sokak'ta bulunan bir bina depremin etkisiyle hasar görerek yanındaki binaya yaslandı. Binada çatlaklar da oluştu. Bina sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, binayı boşalttıktan sonra mühürledi. Binada yaşayan üç ailenin bekleyişi devam ediyor.

        REKLAM

        Yan binada oturan Mehmet Tanrıverdi, kendi binalarının da boşaltıldığı ifade ederek, "deprem olmadan önce burada 20 santimetrelik bi açıklık vardı, şu an bu bina buraya yaslandı. Bu bina tutuyor burayı" dedi. Kendi oturdukları binanın yeni olduğunu aktaran Tanrıverdi, yaslanan binanın 30 - 35 yıllık olduğunu söyledi.

        Tanrıverdi, "deprem sırasında evde değildim, çocuklar vardı. Bu iki binayı da boşalttık. Binalar birbirine yaslandığından iki binayı da boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

        DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

        İstanbul'daki deprem Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde hissedildi.

        Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki deprem anında vatandaşlar, iş yerleri ve evlerinden dışarı çıktı. Birçok kişi telefonla yakınlarını aradı.

        Saraçlar Caddesi'nde üzerinde bir binanın 3. katında iş yeri bulunan inen Funda Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışırken depreme yakalandığını söyledi.

        REKLAM

        İş arkadaşlarıyla üçüncü kattaki iş yerinden dışarı çıktıklarını belirten Uyar, "Sarsıntı nedeniyle avizeler sallandı. Oturduğumuz masa ve sandalyenin de sallandığını hissettik çok korktuk." dedi.

        AFAD Edirne Müdürü Kürşat Erata, depremin Edirne'de hissedildiğini belirterek, "Deprem nedeniyle meydana gelen bir sıkıntı bize ulaşmadı." diye konuşu.

        KIRKLARELİ

        Kırklareli'nde de hissedilen depremle ilgili AA muhabirine açıklama yapan AFAD Kırklareli Müdürü Muhsin Özer, kent genelinde hissedilen depremin ardından henüz bir ihbarın olmadığını ifade ederek, tüm kaymakamlıklar ve belediyeler ile irtibat halinde olduklarını aktardı.

        Vatandaşlardan Soner Dişdiş ise çok korktuklarını belirtti.

        Bulundukları binanın hemen dışarısına çıktıklarını ifade eden Dişdiş, ilk kez depremi bu kadar çok hissettiğini aktardı.

        Lüleburgaz ilçesinde ise bazı okullarda öğrenciler tahliye edildi.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.

        REKLAM

        Yüksel, belediye olarak teyakkuzda olduklarını belirterek, "Kaymakamımızla da görüştüm, ne belediyemize ne de resmi kurumlarımıza ulaşan olumsuz bir ihbar olmadı." dedi.

        Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlardan Gökhan Civan, çok şiddetli bir deprem olduğunu, daha sonra dışarı çıktıklarını söyledi.

        Civan, bulunduğu binanın yaklaşık 14 saniye sallandığını kaydetti.

        Öte yandan Süleymanpaşa ilçesinde bir okulda depremi hisseden öğrenci ve öğretmenler, binayı boşalttı.

        Bu arada deprem sonrası bölgede cep telefonlarıyla iletişim kurulamıyor.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "BEDAŞ'ta 22 tane trafo merkezimizde kesinti oldu. 12 tanesini devreye aldık." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ