Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Seçim geride kaldı, çok önemli şeyler yapacağız - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İTO Başkanı Avdagiç, 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük Odası olan İTO’da 15 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimi öncesi bugün gerçekleştirilen Organ seçimleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

        Seçimlerin Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Üyeleri gözetiminde demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlandığını belirten Avdagiç, “Seçimde görev alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İTO personeline teşekkür ediyorum. Seçim güvenliğini sağlayan İstanbul Valimize, Emniyet Müdürümüze ve İstanbul Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        REKLAM

        “KAHİR EKSERİYETLE SEÇİMİ KAZANMIŞ BULUNUYORUZ"

        Avdagiç, Türk iş dünyasının yüz akı İTO’nun 140 yıllık geleneğine yaraşır şekilde, 21’inci Dönem Oda organlarını oluşturacak seçimi geride bıraktığını söyledi. Sandıkların saat 17.00 itibariyle açıldığını, İTO’da 4 yıl görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyelerinin belirlendiğini kaydeden Avdagiç, “Sonuçlar elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir” dedi.

        Bugün Oda seçimlerinde oy kullanan İstanbul iş dünyası üyelerini tebrik eden Avdagiç, “İTO üyelerimiz köklü seçim geleneğimize ve İstanbul iş dünyasına yakışır şekilde davrandılar. Bunu çok önemli buluyorum. Üyelerimizi, vakarlı ve sağduyulu yaklaşımları sebebiyle tebrik ediyorum, onlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

        “BÜTÜN İŞ DÜNYAMIZI KUCAKLIYORUZ"

        İTO Başkanı Avdagiç, devamında şunları söyledi: “İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir.”

        İTO’da Komite ve Meclise seçilen iş dünyası temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, “Şunun altını özellikle çizmek isterim. Şimdi, seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da, söylenenler de, orada kaldı. Bütün İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün Meclis üyelerimizi aynı hedef için çalışacak yol arkadaşlarımız diye görüyoruz” dedi.

        İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, ayrıca, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah." ifadelerini kullandı.

        273 SANDALYENİN 195'İ

        Büyük çekişmeye sahne olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde mevcut Başkan Şekib Avdagiç, yer aldığı 2 sandıktan güçlü çıkarken, 273 kişilik meclise 195 üye gönderdi.

        Diğer iki aday da İTO Meclisi'ne 78 üye gönderdi.

        Bloomberg HT'ye konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

        İstanbul Ticaret Odası'nın organ seçimleri bugün çok nitelikli bir şekilde gerçekleşti. Odamızın yazılı olan ve yazılı olmayan kuralları da dikkate alınarak, teamülleri dikkate alınarak, demokratik ortamda ve sadece 81 meslek komitesinin yüzde 95'inde birden fazla listeyle seçime girildi. Dolayısıyla ciddi bir rekabetin yaşandığı; hatta bazı komitelerde iki ve üç ve dört listeyle seçime girildiği seçim yaşadık. Seçime katılım İTO tarihinde en yüksek katılım oldu. Bu anlamda önemli bir merhaleyi aştık. Gerçekten İstanbul tüccarı odasına sahip çıktı bugün. Temsilcilerini seçme noktasında duyarlı davrandılar. Genel anlamda çok nitelikli, temiz bir seçim oldu. Seçime katılan tüm taraflara, seçmenlere teşekkür ediyorum.

        "BUGÜNKÜ KATILIMLA GÜZEL BİR AŞAMAYI TAMAMLADIK"

        Daha evvelki dönemlerde oransal olarak katılım oranına bakıldığında bugünkü katılım oranı yüzde 50 üstünde. Daha çok insanın oyunu kullandığını görüyoruz. Bizim açımızdan sevindirici olay. İTO her zaman seçim sürecinde herkesin dikkatle, öncelikli olarak takip ettiği odadır. Bugünkü katılımın güzel bir aşamayla tamamladığımızı öngörüyorum. Bizimle beraber hareket eden arkadaşlarımızın kahir ekseriyetle netice aldığını görüyoruz. 15 Kasım'da yapılan organ seçimlerinde de inşallah bugünkü neticenin yansımasını görürüz. Önümüzdeki 4 sene içinde arkadaşlarımızla görev yapma imkanı buluruz diye düşünüyorum.

        "SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ SAHİP ÇIKTI"

        2023'de Türkiye'de seçimler olacak. Sosyolojik olarak şöyle bir durumu görüyorum. Türkiye seçim yorgunu bir ülkeydi. 2019'un ortasından itibaren Türkiye'de seçim olmadı. Önümüzde büyük seçim var. Siyasi partiler akülerini şarj ettiler. Siyasetin bu işe çok angaje olduğunu gördük. Bunu da İstanbul'da net olarak yaşadık. Biz oluşan listelerde, seçimi kazanan isimlere baktığımızda iş dünyasının kendi sektöründe önde gelen insanlara sahip çıktığını görüyoruz. Politik çekişmenin gölgesinde kalmadı İTO seçimleri. Önümüzdeki dönemle ilgili başladığımız süreçler var. İnşallah bunları daha ileri noktaya taşımak istiyoruz. İTO'nun bütün bilişim altyapısını, teknik altyapısını yerli firmalarla güncelledik. Elektronik belge kullanım oranı yüzde 45'lere çıkardık, inşallah bunu yüzde 75'lere çıkarıp, üyelerimizin odaya gelmeden ekran başında gereken belgeleri alması konusunda hedefimiz var.

        "YENİ DÖNEMDE İKİ KONUYA YOĞUNLAŞACAĞIZ"

        Stratejik araştırmalar merkezi kurduk. Çok önemli araştırmalar yapmaya başladık. İstanbul'daki üretici, tüccarın, iş aleminin yeşil mutabakatla ilgili neyi ne kadar bildiğini ölçümleyen çalışma yaptık. Önümüzdeki dönemde dijital ve yeşil alanla ilgili yoğun olacağız. Son 1 ay içerisinde İTO'ya 4 kıymetli bakanımız geldi. Biz gündeme gelen konuları, talepleri iletmek ve bu talepleri sonuçlandırmak konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomi ve iş dünyası, gümrük, vergiyle ilgili bir problem İstanbul'da çözüldüğü zaman Türkiye'de çözülmüş oluyor. Biz de inşallah önümüzdeki dönemde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat sürecinin geliştirilmesi, hızlı şekilde dış ticaret açığının kapatılması üzerinde duracağımız konu. İkinci konu ise Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka enflasyonu aşağıya doğru çekmek için hamleler yapması lazım. Bu iki konuda yoğunlaşacağımızı ifade etmek isterim.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ