Koronavirüse karşı mücadelede patent başvurularında son durum ne?
Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyayı sarsmaya devam ederken, geçmişten bugüne kadar meydana gelen koronavirüs salgınlarına karşı ülkelerin çare arama çalışmaları devam ediyor. Peki bu alanda şu ana kadar hangi ülkenin kaç patenti var? İşte "Koronavirüs Dünya Patent Haritası"
ABONE OLÇin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını tüm insanlığın hayatını olumsuz etkilemeye devam ederken, geçmişten bugüne kadar meydana gelen koronavirüs salgınları hakkında çeşitli araştırmalar yapılmaya devam ediliyor.
Özellikle 2002 yılında ortaya çıkan SARS salgını ile koronavirüs patent başvurularının ani bir yükseliş gösterdiğini gösteren Destek Patent tarafından hazırlanan “Koronavirüs Dünya Patent Haritası” araştırmasına göre koronavirüsle ilgili şu ana kadar en çok patent başvurusu ABD, Çin ve Güney Kore tarafından yapıldı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ