Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon İşte Tom ve Jerry'deki o kadının yüzü! Bakın bu karakterin arkasında nasıl bir gizem yatıyor
        1

        Tom ve Jerry, tüm dünyada herkesin çok severek izlediği ve artık klasikleşmiş bir çizgi film. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bazı meraklar aynı kalıyor olsa gerek.

        Şimdi sizi biraz geriye götüreceğiz ve hep gizemini koruyan bir karakterden bahsedeceğiz. Çizgi filmdeki bu karakteri hatırladığınızı varsayıyoruz. Hatırlamayanlar için kısaca bir özet geçelim;

        2

        Tom ve Jerry'nin yaşadığı evde kalan bu karakter, özellikle Tom yaramazlık yaptığı zamanlarda ortaya çıkıyordu; Tom'a kızıyor bazen ceza veriyor hatta bazen de evden dışarı atıyordu ancak ne var ki bu karakterin yüzünü hiç göremedik. Peki, neden?

        3

        Öncelikle bu gizemli karakteri tanıyalım. "Mammy with two shoes" isimli kadın orta yaşlı, Afrikalı Amerikalı bir kadın. Çizgi filmde evin sahibi mi yoksa bir hizmetçi mi olduğunu bilemiyoruz, bu daima bir sır olarak kalacak gibi gözüküyor.

        4

        Tom ve Jerry'de yer aldığı bölümlerde kendisinin yüzünü hiç göremedik. Sadece terlikleri ve elini beline koyduğu sinirli hareketlerini biliyoruz. Bu karakterin tamamen gözüktüğü ilk şov Saturday Evening Puss olmuştur ki zaten bu fotoğraf da oradan.

        5

        Karakter, Part Time Pal (1947), A Mouse in the House (1947) ve Mouse Cleaning (1948) bölümlerinde de kısmen görülmüştü.

        6

        Mammy, toplamda 19 bölümde yer aldı ancak karakter ırkçı söylemler nedeniyle yeniden kurgulandı. Mammy tiplemeleri beyaz bir ailede çalışan ve ailenin çocuklarına bakan siyah kadınları betimleyen bir ABD tarihi klişesidir. Zaten karakter tam olarak da bu sebepten dolayı ırkçılık ile suçlanıyordu.