Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik KISKIVRAK! Son dakika haberi: Taksim İstiklal Caddesi saldırısının bombacısı emniyet ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırının faili gözaltına alındı. Emniyet ekiplerinin teröristi takibi sonucu yakalandığı anlar kameralara yansıdı.

        İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 patlama meydana geldi. Bombanın neden olduğu belirtilen patlamada 6 kişi öldü.

        AA'nın haberine göre; bombayı kadın teröristin bıraktığı belirlendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13'te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi kadın gece saatlerinde gözaltına alındı. O anlar polis kamerasına yansıdı.

        REKLAM

        Saldırı sonrası düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

        KAÇMA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

        İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kaçma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

        DHA'nın yayınladığı görüntülerde, teröristin kaçma anı anbean görüntülendi.

        SALDIRIDA KULLANILAN BOMBA TNT ÇIKTI

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca, "İstanbul İstiklal Caddesi'nde, 13.11.2022 tarihinde meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde; saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ