Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İYİ Partili Erdem'in makam aracının çarptığı kadın öldü! Bahadır Erdem'den açıklama

        İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in makam şoförlüğünü yapan Murat Aydemir (49) kullandığı ciple, Eskişehir-Bursa karayolunda yolun karşısına geçmek isteyen Yüksel Tekin (51) adlı kadına çarptı.

        Tekin, hayatını kaybederken araçta bulunan Bahadır Erdem kazayı yara almadan atlattı. feci kazanın ardından sürücüsü Aydemir gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Aydemir, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Kaza, gece saatlerinde Eskişehir-Bursa karayolu 4'üncü kilometresinde meydana geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in makam şoförlüğünü yapan Murat Aydemir yönetimindeki 34 UN 1817 plakalı cip, yolun karşısına geçmeye çalışan Yüksel Tekin'e çarptı.

        HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

        Ağır yaralanan kadın, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. DHA'nın haberine göre; Tekin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

        İYİ PARTİLİ ERDEM, YARA ALMADAN KURTULDU

        Kaza sırasında araçta olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem yara almazken, makam şoförü Murat Aydemir jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        Çukurhisar Jandarma Karakolu'nda işlemleri tamamlanan Aydemir, Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan Aydemir, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

        ERDEM'DEN AÇIKLAMA

        İYİ Partili Erdem yaptığı yazılı açıklamada, "Aracımız 3 gidiş - 3 geliş olan şehirlerarası karayolunda, hız limitleri ve trafik kurallarına uygun bir şekilde ilerlemekteyken, karşıya geçmek isteyen bir hanımefendi geçiş yasak olmasına rağmen aniden refüjden arabaların arasına atladı. Aracı kullanmakta olan 18 yıllık yol arkadaşım Murat’ın gayretine ve tüm çabasına rağmen kaza yapmaktan kurtulamadık. Kaza olur olmaz şoför arkadaşım hemen sağlık ekiplerine haber verdi ve müdahale edildi ancak maalesef hanımefendi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

        Erdem açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Eşinin, evlatlarının, ailesinin ve sevenlerinin acısını derinden hissediyor ve kendilerine başsağlığı diliyorum. Çok ama çok üzgünüz. Hem hukuken hem de manevi olarak süreçte gereken ne ise yapılmaktadır.

        Son olarak şunu belirtmek isterim ki, hem trafik kurallarına, hem de olay yeri inceleme raporuna göre hayatını kaybeden hanımefendi 1. dereceden kusurlu bulunmuş olsa da bu durum hiçbir şekilde yaşadığımız acıyı hafifletmemektedir."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ