Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sofi Ömer'in ünü dünyayı aştı! Ünlü şarkıcı Justin Bieber'ın paylaştığı halay başı Sofi Ömer konuştu
        1

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Yayla köyünde yaşayan ve yöresel kıyafetiyle halay başı olduğu düğünlerdeki dans figürleriyle dikkat çeken Ömer Çelik´in görüntüleri, 8 yıl önce sosyal medyada paylaşıldı.

        2

        'Sofi Ömer' lakabıyla tanınan Çelik, görüntülerle birlikte ünlenerek düğünlerin aranan ismi oldu.

        3

        Çelik, Hakkari ve çevre illerin yanı sıra İran ve Irak'tan da düğünlerde 'halay başı' olması için teklifler almaya başladı.

        4

        1'i engelli 10 çocuğu olan Ömer Çelik, geçen yıl kanser hastalığı nedeniyle eşini kaybedince düğünlere gitmeyi bıraktı. Ancak davet için evine gelen misafirlerin ısrarı üzerine yeniden düğünlere katılmaya başladı.

        5

        Çelik´in halay performansı, dansıyla ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber´ın dikkatini çekti.

        6

        Ünlü şarkıcı, Sofi Ömer´in halay müziği yerine rap müzikle kurgulanan videosunu, 254 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından hikayesinde paylaştı.

        7

        Görüntülerinin ünlü şarkıcı tarafından paylaşılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Çelik 20 yaşından beri halay çektiğini söyledi.

        8

        Çelik, "Özel olarak araçla beni evimden alıp, düğünlere götürüyorlar. Zamanla kendime ait birçok dans ve halay figürü de öğrendim. Düğünlerde yaptığım sıra dışı halaylar birçok sosyal medya hesabında paylaşıldı.

        9

        Sadece Şemdinli'den değil, artık yurt dışından da teklif alıyorum. Videolarım paylaşıldıkça bu davetler de artıyor.

        10

        Eşimi kaybettikten sonra düğünlere ara vermiştim. Vatandaşların ısrarları üzerine tekrar mendilimi alıp, kaldığım yerden devam ettim. Türkiye dışından da birçok sevenim var.

        11

        Ancak ünlü şarkıcı Justin Bieber'ın benim halay videomu paylaşmasına çok mutlu oldum. Şemdinli'den Kanadalı şarkıcı Junstin Bieber'a çok teşekkür ediyorum ve selamlarımı gönderiyorum" dedi.

        12
        16
        17
        18
        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ